ΕΛΛΑΔΑ

Καραμανλής: Πιο ανθρώπινη πόλη ο Πειραιάς χάρη στο Μετρό

Καραμανλής: Πιο ανθρώπινη πόλη ο Πειραιάς χάρη στο Μετρό
«Μαζί με τους τρεις σταθμούς σε Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλό και Νίκαια, θα εξυπηρετούνται πάνω από 130.000 επιβάτες» υποστηρίζει ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής Eurokinissi / ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών λόγω της λειτουργίας του Μετρό στον Πειραιά, τη μείωση των αποστάσεων αλλά και της σύνδεσης του λιμανιού της πόλης με το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Ο ίδιος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, είπε μεταξύ άλλων ότι «συνδέουμε το λιμάνι με το αεροδρόμιο. Φανταστείτε πόσο απλό θα είναι για κάποιον ξένο τουρίστα ή για έναν Έλληνα ταξιδιώτη, που έρχεται στο Ελευθέριος Βενιζέλος και θέλει να πάει στον Πειραιά, σε 55 λεπτά, κατευθείαν στο μεγάλο λιμάνι», σχολίασε ο κ. Καραμανλής.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επισήμανε ότι με την επέκταση του Μετρό «πρώτα από όλα, ο Πειραιάς μία πόλη και αυτή πολύ κορεσμένη από κίνηση και πολύ προβληματική τους καλοκαιρινούς μήνες, γίνεται πια μία πόλη πιο ανθρώπινη, με ένα μέσο πιο μοντέρνο, βιώσιμο καθαρό».

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στο σταθμό του Μετρό στο Δημοτικό Θέατρο, όπου οι ειδικοί επιστήμονες του Υπουργείου Πολιτισμού και οι αρχιτέκτονες της Αττικό Μετρό, έχουν αναδείξει τα εντυπωσιακά αρχαιολογικά ευρήματα.

«Το βοτσαλωτό δάπεδο, που βρέθηκε κατά την κατασκευή του σταθμού, αποσπάστηκε, συντηρήθηκε και επανατοποθετήθηκε», πρόσθεσε ο ίδιος. Επίσης αναδείχθηκε και το υδρευτικό σύστημα του αρχαίου Πειραιά, το οποίο είναι επισκέψιμο, χωρίς να χρειαστεί να αγοράσει κανείς εισιτήριο, καθώς βρίσκεται στην είσοδο του σταθμού.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μαζί με τους τρεις σταθμούς σε Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλό και Νίκαια, θα εξυπηρετούνται πάνω από 130.000 επιβάτες.

Ακόμη, αναφέρθηκε στα άλλα έργα, που θα αντιμετωπίσουν το κυκλοφοριακό ζήτημα στο Λεκανοπέδιο, όπως η Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας, αλλά και τα απαραίτητα οδικά έργα, όπως η επέκταση της λεωφόρου Κύμης, η υπογειοποίηση της Ηλιουπόλεως, η επέκταση στη Ραφήνα.

«Εμείς δεν πρόκειται να εγκαινιάσουμε μουσαμάδες»

Σε ό,τι αφορά το Μετρό Θεσσαλονίκης, τόνισε: «Εμείς δεν πρόκειται να εγκαινιάσουμε μουσαμάδες. Δεν πρόκειται να κάνουμε φιέστες χωρίς αντίκρισμα, όπως γινόταν στο παρελθόν. Περίτρανη απόδειξη ήταν και αυτό που κάναμε χθες. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εγκαινίασε τους τρεις σταθμούς και μία ώρα μετά δόθηκαν στην κυκλοφορία».

Πρόσθεσε ακόμη ότι «εμείς φιέστες δεν θα κάνουμε. Σήμερα που μιλάμε γίνονται δρομολόγια δοκιμαστικά σε όλο το μήκος του υπογείου σιδηροδρόμου στη Θεσσαλονίκη. Είδατε κανένα από τα κυβερνητικά στελέχη να κάνουν τις γελοιότητες που γινόντουσαν παλιά;», σχολίασε.

«Το 2019 είχαμε 232 λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα, με τη σύμπραξη του ιδιωτικού τομέα, φτάσαμε στα 440. Είναι αρκετά; Όχι, δεν είναι αρκετά. Συνεχώς κάνουμε προσπάθεια να ενισχύσουμε τους στόλους. Αλλά ο στόλος της Θεσσαλονίκης δεν έχει καμία σχέση με αυτό που συνέβαινε πριν από τρία χρόνια», ανέφερε επίσης ο κ. Καραμανλής.

Τέλος, είπε ότι, το Πάτρα - Πύργος βρίσκεται σε φάση υλοποίησης και θα είναι έτοιμο σε 36 μήνες. Συγκεκριμένα το μεγαλύτερο κομμάτι του νέου δρόμου θα δοθεί στην κυκλοφορία το 2024 και το υπόλοιπο το 2025.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ