ΕΛΛΑΔΑ

Μένιος Φουρθιώτης: Την ενοχή του για τους «σκηνοθετημένους πυροβολισμούς» πρότεινε ο εισαγγελέας

Μένιος Φουρθιώτης: Την ενοχή του για τους «σκηνοθετημένους πυροβολισμούς» πρότεινε ο εισαγγελέας
Ο Μένιος Φουρθιώτης, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, κατέθεσε ψευδώς στην Αστυνομία ότι δήθεν άγνωστοι δράστες τον πυροβόλησαν με καλάσνικοφ προκειμένου να τον εκφοβίσουν, ενώ γνώριζε ότι ο ίδιος ήταν ο ηθικός αυτουργός της πράξης αυτής Screen grab από βίντεο

Να κριθεί ένοχος ο τηλεπαρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης για ηθική αυτουργία σε παράνομη οπλοκατοχή και ψευδή καταγγελία (πλημμελήματα) που αφορούν στην υπόθεση με τους  «σκηνοθετημένους πυροβολισμούς» έξω από το σπίτι του στο Διόνυσο, τον Απρίλιο του 2021, ζήτησε πριν από λίγο ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Σωτήρης Μπουγιούκος.

Αντίθετα, ο εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή του τηλεπαρουσιαστή και δυο εκ των τριών συγκατηγορουμένων του για το αδίκημα της «συγκρότησης συμμορίας με σκοπό την τέλεση αξιόποινων πράξεων».

«Προκάλεσε την απόφαση στους συγκατηγορούμενούς του να προμηθευτούν όπλο, όχι όμως καλάσνικοφ», εξήγησε ο εισαγγελέας.

Σύμφωνα με την εισαγγελική αγόρευση ο Μένιος Φουρθιώτης έχοντας απολέσει την αστυνομική φρουρά και για να πετύχει την επαναφορά τους και θέλοντας να εμφανιστεί ως άτομο που δέχεται απειλές και αποτελεί ευπαθή στόχο, προκάλεσε στους δυο εκ των τριών συγκατηγορουμένων του, την απόφαση να πυροβολήσουν στην οικία του τον Απρίλιο του 2021. «Δεν προκύπτει όμως ότι τους προκάλεσε την απόφαση να πυροβολήσουν με καλάσνικοφ», είπε ο εισαγγελέας.

Επιπλέον ο Μένιος Φουρθιώτης, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, κατέθεσε ψευδώς στην αρμόδια αστυνομική αρχή ότι δήθεν άγνωστοι δράστες τον πυροβόλησαν με Καλάσνικοφ προκειμένου να τον εκφοβίσουν, ενώ γνώριζε ότι ο ίδιος ήταν ο ηθικός αυτουργός της πράξης αυτής.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε κει την ενοχή των δυο εκ των τριών συγκατηγορουμένων του τηλεπαρουσιαστή για την επίθεση με καλάσνικοφ σε βάρος αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.

Συγκεκριμένα, για τον έναν ζήτησε ενοχή για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και για τον άλλο ενοχή για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Τέλος, για τον τέταρτο κατηγορούμενο, ο οποίος δικάζεται για αδικήματα που αφορούν σε κατοχή ναρκωτικών, ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Με την έναρξη της δίκης ο Μένιος Φουρθιώτης, ζήτησε και έλαβε το λόγο υποστηρίζοντας ότι την Παρασκευή το απόγευμα δέχθηκε τηλεφώνημα με απόκρυψη και ο άνθρωπος αφού του αποκάλυψε τα στοιχεία της ταυτότητάς του, του είπε πως έχει παρακολουθήσει όσα έχουν συμβεί στη δίκη και πως έχει να δηλώσει πολλά πράγματα.

«Του είπα να έλθει να καταθέσει και μου είπε ότι φοβάται για τη ζωή του από τον κ. Φίλιππο Βρυώνη. Του ζήτησα να καταθέσει σε συμβολαιογράφο και το έκανε», είπε ο κατηγορούμενος και προσέθεσε:

«Μου παρέδωσε αντίγραφο προκειμένου να αναγνωστεί από το δικαστήριο σας. Δεν κλήθηκε ποτέ από τον ανακριτή και την αστυνομία να καταθέσει. Θα μπορούσαν οι αρχές να τον καλέσουν και με προφυλάκισαν για το τηλέφωνο κάποιο άλλο ανθρώπου. Είναι παράλειψη της προανάκρισης. Χωρίς κανένα στοιχείο, μου κατέστρεψαν τη ζωή και προσπαθώ να αποδείξω την αθωότητά μου».

Πρόεδρος: Έχει τελειώσει η αποδεικτική διαδικασία, να κάνουν χρήση οι συνήγοροί σας αν θέλετε.

Εισαγγελέας: Δεν μπορεί να γίνει αυτό, μπορεί να γίνει χρήση από τους συνηγόρους σας.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη με τις αγορεύσεις των συνηγόρων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ