ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Ο Ρουπακιάς στο ΑΤ Κερατσινίου ήταν ήρεμος, μας πρόσφερε και τσιγάρο»

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Ο Ρουπακιάς στο ΑΤ Κερατσινίου ήταν ήρεμος, μας πρόσφερε και τσιγάρο»
«Ερχόντουσαν σε κύματα, χτυπάγανε και φεύγανε, προσπαθούσαν να μας εγκλωβίσουν στο πεζοδρόμιο της Παναγή Τσαλδάρη» κατέθεσε, μεταξύ άλλων, φίλος του Παύλου Φύσσα Intime/ Γεωργίου Νικόλας

Τα όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013, για τις επιθέσεις από τα τάγματα εφόδου, για την προσαγωγή τους από την Αστυνομία και την παραμονή του μαζί με τον φυσικό αυτουργό της δολοφονίας Φύσσα στο ΑΤ Κερατσινίου -εκείνος με χειροπέδες και ο Γιώργος Ρουπακιάς χωρίς- καταθέσε, ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, φίλος του Παύλου Φύσσα σήμερα, Τετάρτη, στη δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό.

Στο βήμα του μάρτυρα κάθισε ο Παύλος Σ., τότε 28 ετών, που περιέγραψε τα όσα έζησε από τη στιγμή που πήγε στην καφετέρια «Κοράλλι» για να συναντήσει τον Παύλο: για την οργανωμένη επίθεση από περίπου 40 άτομα και τους τραμπουκισμούς, την κλήση στην Άμεση Δράση, το ανάποδο παρκάρισμα του Ρουπακιάς και την κατάληξή του στο αστυνομικό τμήμα με χειροπέδες.

Από τα πλέον αξιοσημείωτα της σημερινής διαδικασίας, είναι η απόπειρα του συνηγόρου υπεράσπσης του Γιώργου Ρουπακιά, Βασίλη Οπλαντζάκη, να αμφισβητήσει την αξιοπιστία του μάρτυρα. Συγκεκριμένα, επιδεικνύοντας μια φωτογραφία βραδινής λήψης που τράβηξε ο δικηγόρος -μεταγενέστερα- από το σημείο δολοφονίας, την οποία ο Γιώργος Ρουπακιάς έχει ομολογήσει, ο κ. Οπλαντζάκης διερωτήθηκε πώς γίνεται να διακρίνει το αυτοκίνητο που μπήκε ανάποδα.

«Στο Κοράλλι υπήρχε μια παρέα με μαύρες μπλούζες και παραλλαγές. Έστελναν συνέχεια μηνύματα» κατέθεσε ο μάρτυρας, αναγνωρίζοντας ότι εντός της καφετέριας ήταν οι κατηγορούμενοι Ιωάννης Άγγος, Αναστάσιος Μιχάλαρος και Λέων Τσαλίκης.

«Το παιχνίδι τελείωσε, κάποιος σκόνταψε κι έπεσε πάνω μου, του λέω "είσαι καλά φίλε μου;" και μου απάντησε "είμαι καλά, συγγνώμη". Εκ του αποτελεσμάτος ήταν ο Άγγος. Πληρώσαμε και φύγαμε, ήμασταν κοντά στις οδούς Κεφαλληνίας και Παύλου Μελά. Μπροστά στα οχήματά μας υπήρχαν άτομα που κρατούσαν όπλα, μαδέρια, κλπ. Ηταν ένας μικρόσωμος που μας δήλωσε ότι είναι αστυνομικός και έκανε τον διαμεσολαβητή» συνέχισε.

«Αποφασίσαμε να φύγουμε, δεν θέλαμε να έρθουμε σε αντιπαράθεση» πρόσθεσε. Εκείνη την ώρα στρίβει στην οδό Κεφαλληνίας ένα «κονβόι με μηχανάκια, μπροστά ήταν το αυτοκίνητο του Ρουπακιά και μέσα ήταν τέσσερα άτομα. Ο συνοδηγός ήταν κοντοκουρεμένος. Ο οδηγός σταμάτησε και ρώτησε τον Παύλο "ποια είναι η Κεφαλληνίας;" και του απαντησε ο Παύλος "εδώ είσαι" και ο οδηγός έφυγε γκαζωμένος».

Πρόεδρος: Γιατί σταμάτησε; Πώς το εκτιμάτε;

Μάρτυρας: Πιστεύω ότι σταμάτησε να δει τον Παύλο, θέλανε να τον μετρήσουνε.

«Ήταν 30-40 άτομα, έβγαιναν από την Κεφαλληνίας συντονισμένα και φώναζαν "ελάτε εδώ ρε κότες, ελάτε να σας σφάξουμε, να σας γ@*!". Παράλληλα ήταν και δύο ομάδες ΔΙ.ΑΣ. Διώξαμε τις κοπέλες της παρέας, άκκουσα τη φωνή του Παύλου να λέει "τώρα τρέχουμε". Δυστυχώς, εκ του αποτελέσματος, εγκλωβίσανε τον Παύλο» είπε, περιγράφοντας την οργανωμένη επίθεση.

«Ερχόντουσαν σε κύματα, χτυπάγανε και φεύγανε, προσπαθούσαν να μας εγκλωβίσουν στο πεζοδρόμιο της Παναγή Τσαλδάρη», είπε, Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι δέχτηκε πλευρικό χτύπημα με κράνος από χρυσαυγίτη που επέβαινε σε μηχανάκι και ότι ήταν ο κατηγορούμενος Αναδιώτης. Κοιτάζοντας πίσω είδε ένα αυτοκίνητο να παρκάρει ανάποδα στην οδό Ξάνθου και να κατεβαίνει ο οδηγός. Εκείνη την ώρα δεν ήξερε πού βρισκόταν ο Παύλος.

«Πήγαμε σε πυλωτή να κρυφτούμε και ειδοποιήσαμε την Αστυνομία. Κρυφτήκαμε σε πυλωτή πάνω από την Τσαλδάρη, μας έψαχναν και φώναζαν όσο ήμασταν κρυμμένοι. Μια γυναίκα προσπάθησε να μας ανοίξει την πόρτα ώστε να κρυφτούμε. Όταν ήρθε η Αστυνομία, μας πέρασαν χειροπέδες και μας πήγαν στο ΑΤ Κερατσινίου. Τους ζητήσαμε να μη μας βάλουν στον ίδιο χώρο με τους άλλους. Υυποθέσαμε ότι από τη στιγμή που συνέλαβαν τους κυνηγημένους, θα είχαν συλλάβει και αυτούς που μας κυνηγούσαν» υπογράμμισε.

«Μας έβαλαν στο κρατητήριο που ήταν ο Ρουπακιάς. Αυτός δεν φόραγε χειροπέδες και είχε το κινητό του. Μας είπε "δεν νομίζω να νομίζετε ότι είμαι με αυτούς επειδή φοράω άρβυλα; Περαστικός ήμουν και χτυπήθηκα κι εγώ". Μας πρόσφερε και τσιγάρο, ήταν σε κατάσταση ηρεμίας» κατέθεσε για την παραμονή του στο ΑΤ Κερατσινίου. Συνεχίζοντας την κατάθεσή του ο μάρτυρας υποστήριξε:

«Όταν στο κρατητήριο μάθαμε ότι ο Παύλος είχε δολοφονηθεί, ο Ρουπακιάς άνοιξε την πόρτα, που δεν ήταν κλειδωμένη, και φώναξε "παρτε με απο δω, θα με σκοτώσουν"».

Εφέτης: Θα μπορούσε μόνος του ο Ρουπακιάς να σκοτώσει τον Παύλο; Είναι δολοφονία ενός προς έναν; Μάρτυρας: Το έχουν παραδεχτεί και οι ίδιοι ότι δεν θα μπορούσε και γι'αυτό ήρθαν κι άλλοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ