ΕΛΛΑΔΑ

Έρευνα του Εσωτερικών Υποθέσεων για καταγγελία σεξουαλικής κακοποίησης 20χρονης από αστυνομικούς

Έρευνα του Εσωτερικών Υποθέσεων για καταγγελία σεξουαλικής κακοποίησης 20χρονης από αστυνομικούς
INTIME

Στο τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων βρίσκονται αυτήν την ώρα για να καταθέσουν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ, αλλά και αστυνομικοί που υπηρετούν στο Τμήμα της Ομόνοιας μετά τη σοβαρή καταγγελία μιας 20χρονης κοπέλας ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η κοπέλα επικοινώνησε χθες, Τετάρτη, με το κέντρο της Άμεσης Δράσης και ζήτησε να μεταφερθεί από κάποιο περιπολικό σε κάποιο τμήμα για να καταγγείλει την κακοποίησή της από αστυνομικούς.

Σταθμός της Ασφάλειας, πράγματι παρέλαβε την κοπέλα και την μετέφερε στο Τμήμα Ασφαλείας Πατησίων όπου κατέθεσε ότι την ώρα που σταμάτησε να ρωτήσει κάτι μια Ομάδα ΔΙΑΣ στο κέντρο της Αθήνας εκείνοι της έπιασαν κουβέντα και σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η 20χρονη τής πρότειναν να πάνε στο Αστυνομικό Τμήμα για να της δείξουν το κτήριο.

Η κοπέλα υποστηρίζει ότι πράγματι τους ακολούθησε και ότι οι αστυνομικοί την οδήγησαν σε έναν χώρο τον οποίο μάλιστα περιγράφει και ότι αρχικά την κακοποίησε ένας από τους αστυνομικούς και μετά ένας δεύτερος.

Οι αστυνομικοί που εντοπίστηκαν αμέσως ποιοι ήταν οδηγήθηκαν στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων και ισχυρίζονται ότι έπιασαν κουβέντα με την 20χρονη και ότι είχαν δώσει ραντεβού μαζί της λίγη ώρα μετά και αφού είχαν σχολάσει από την υπηρεσία.

Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι όσα έγιναν ήταν με τη συναίνεσή της.

Η υπόθεση κρίνεται ως πολύ σοβαρή και για τον λόγο αυτό έχουν κληθεί να καταθέσουν και αστυνομικοί του Τμήματος Ομόνοιας για το πώς η 20χρονη βρέθηκε στον συγκεκριμένο χώρο, ενώ κατάθεση θα δώσουν και οι άλλοι δύο αστυνομικοί που αποτελούσαν την ομάδα των συνολικά τεσσάρων που εκείνη την ώρα είχαν υπηρεσία.

Την ίδια ώρα με ανάρτησή του για το θέμα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε:

«Έχω δώσει εντολή στον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων των σωμάτων ασφαλείας να διερευνήσει άμεσα την καταγγελία δεκαεννιάχρονης γυναίκας.
Αναμένω την άμεση και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Εάν επαληθευτούν οι καταγγελίες, θα εκκινήσουν άμεσα οι προβλεπόμενες πειθαρχικές και ποινικές διαδικασίες. Ο νόμος είναι νόμος. Και ισχύει για όλους.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ