ΕΛΛΑΔΑ

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Η τελευταία επιθυμία του πρωταθλητή που «έφυγε» από καρκίνο

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Η τελευταία επιθυμία του πρωταθλητή που «έφυγε» από καρκίνο
Αποφάσισε να βάλει σε δημοπρασία τα δύο Ολυμπιακά μετάλλιά του για καλό σκοπό Eurokinissi

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης που έφυγε σε ηλικία 42 ετών, νικημένος από καρκίνο, έκανε γνωστή την τελευταία του επιθυμία μέσω του Facebook και αποφάσισε να βάλει σε δημοπρασία τα δύο Ολυμπιακά μετάλλιά του για καλό σκοπό.

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης δις αργυρός ολυμπιονίκης του Τάε Κβον Ντο και αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, τα τελευταία δύο χρόνια έδωσε μεγάλη μάχη με ένα σπάνιο είδους καρκίνου.

Ο αθλητής έκανε γνωστή την τελευταία του επιθυμία γνωστή μέσα από τη συγκινητική του ανάρτηση στο Facebook. Ο Νικολαΐδης αποφάσισε να βάλει σε δημοπρασία τα δύο Ολυμπιακά αργυρά του μετάλλια και το ποσό που θα συγκεντρωθεί να δοθεί σε δομές για τα παιδιά που θα επιλέξει η οικογένειά του.

«Αν σωθεί έστω ένα παιδί, θα αξίζει κάθε κλωτσιά που έχω φάει στο κεφάλι, κάθε κάταγμα στα πόδια μου. Αυτό είναι το αποτύπωμα που θέλω να αφήσω στην κοινωνία, αυτή είναι η κληρονομιά που θέλω να μείνει στα παιδιά μου», έγραφε η ανάρτησή του στο Facebook, όπου γνωστοποιούσε τον θάνατό του.

Οι αγώνες και οι διακρίσεις του

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 1979 και ήταν αθλητής του τάε κβον ντο.

Ανήκε στο Αθλητικό Σωματείο «Μέγας Αλέξανδρος» της Θεσσαλονίκης. Έχει στο ενεργητικό του αρκετές διακρίσεις σε διεθνείς και ευρωπαϊκές διοργανώσεις του αθλήματος, με σημαντικότερη τα αργυρά μετάλλια στην κατηγορία των +80 κιλών στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο.

Το Δεκέμβριο του 2008, ψηφίστηκε με 1.875 ψήφους ως ο κορυφαίος αθλητής για το 2008 από τον ΠΣΑΤ.

Το Μάρτιο του 2019, ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του με τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές του 2019 και το Σεπτέμβριο του 2020 ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή εκπροσώπου του κόμματος.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 17 Οκτωβρίου του 1979 και ο πατέρας του ήταν επίσης πρωταθλητής στο τάε κβον ντο. Σπούδασε Φυσική Αγωγή στο ΑΠΘ.

Άρχισε το τάε κβον ντο το 1982, σε ηλικία τριών ετών και το επάγγελμά του είναι πυροσβέστης.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000 υπέστη κάταγμα στην κνημιαία ακρολοφία, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για δύο χρόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ