ΕΛΛΑΔΑ

Μυτιλήνη: Εδώ και 20 χρόνια περιμένουν νερό οι κάτοικοι ενός μικρού χωριού

Μυτιλήνη: Εδώ και 20 χρόνια περιμένουν νερό οι κάτοικοι ενός μικρού χωριού
Μόλις 10 κάτοικοι στο χωριό Κουρνέλα που ανήκει στον οικισμό Πλωμάρι, ζουν χωρίς νερό εδώ και δυο δεκαετίες Eurokinissi/ ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Μόλις 10 κάτοικοι στο χωριό Κουρνέλα που ανήκει στον οικισμό Πλωμάρι, ζουν χωρίς νερό εδώ και δυο δεκαετίες και πληρώνουν βυτία για να έχουν στα σπίτια τους αυτό το πολύτιμο αγαθό.

Οι κάτοικοι του χωριού, έκαναν αίτηση για γεώτρηση πριν από 20 χρόνια και ακόμα … περιμένουν.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο stonisi.gr, τα πρώτα αιτήματα για γεώτρηση ξεκίνησαν το 2002. Τότε οι κάτοικοι ήταν ελάχιστοι όμως στην πορεία έγιναν 10 όταν μια οικογένεια από την Ορεστιάδα αποφάσισε να μετεγκατασταθεί σε αυτό το όμορφο χωριό. Η Γιώτα Καπώνη, εκ των 10 κατοίκων της Κουρνέλας μίλησε στο ρ/σ του «Ν» εξιστορώντας όλα τα βήματα που έχουν κάνει για να έρθει νερό στον οικισμό και έχουν έρθει σε αδιέξοδο.

Το όνομα Κουρνέλα, προέρχεται από τη «γουρνέλα» καθώς η περιοχή είχε πολλές πηγές, οι οποίες όμως στέρεψαν. «Μας είχε υποσχεθεί ο κύριος Μουτζούρης για γεώτρηση αλλά κ εκείνος μας κορόιδεψε» είπαν χαρακτηριστικά κάτοικοι στο «Ν», αφού είδαν τη σύμβαση μεταξύ περιφέρειας και ΔΕΥΑΛ για ερευνητικές γεωτρήσεις και απουσίαζε ο οικισμός τους από αυτές.

Οι κάτοικοι του μικρού χωριού αγοράζουν βυτία της τάξης των 30 ευρώ ανά δυο με τρεις εβδομάδες, κάθε οικογένεια ξεχωριστά και προσπαθούν να αποθηκεύσουν λίγο νερό για το καζανάκι ή για ώρα ανάγκης. Η κατάσταση που βιώνουν είναι απελπιστική και ζητούν από τους ιθύνοντες να δώσουν λύση στο εδώ και χρόνια, αίτημά τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ