ΕΛΛΑΔΑ

ΑΤ Ομόνοιας: Ποινική δίωξη για ομαδικό βιασμό σε βάρος των δύο αστυνομικών

ΑΤ Ομόνοιας: Ποινική δίωξη για ομαδικό βιασμό σε βάρος των δύο αστυνομικών
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ομαδικό βιασμό και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων ασκήθηκε σε βάρος δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, έπειτα από καταγγελία 19χρονης ότι τη βίασαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας.

Οι αστυνομικοί οι οποίοι φέρονται μάλιστα να έχουν βιντεοσκοπήσει τις πράξεις τους υποστηρίζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι υπήρξε συναίνεση της καταγγέλλουσας.

Οι δύο συλληφθέντες παραπέμπονται να απολογηθούν σε ανακριτή και αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, εκτός από την κατάθεση της κοπέλας υπάρχει και η μαρτυρία γιατρού στον οποίο απευθύνθηκε η 19χρονη.

Η 19χρονη, η οποία είναι ένα ψυχικό ράκος, περιέγραψε στους αστυνομικούς του Εσωτερικών Υποθέσεων πώς μαζί με μία φίλη της στο κέντρο της Αθήνας έπιασαν συζήτηση με μια Ομάδα ΔΙΑΣ και όταν η φίλη της αποχώρησε τούς ακολούθησε -όπως είπε- στο Αστυνομικό Τμήμα, κάτι που όπως λέει η κοπέλα της το πρότειναν οι αστυνομικοί χωρίς όμως να μπορεί να υποψιαστεί τι θα συνέβαινε, αλλά και ότι θα έπεφτε θύμα βιασμού.

Όπως μάλιστα υποστήριξε, έκαναν μια φιλική κουβέντα και της πρότειναν αν ήθελε να της δείξουν το Τμήμα. Η κοπέλα περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια το χώρο μέσα στο Τμήμα όπου κακοποιήθηκε σεξουαλικά, ενώ στην έρευνα που ακολούθησε ελήφθησαν δείγματα DNA και αποτυπωμάτων από τον συγκεκριμένο χώρο.

Δεν αποκλείεται να ερευνηθεί ο ρόλος και των άλλων δύο αστυνομικών που αποτελούσαν την Ομάδα των τεσσάρων της περιπολίας, καθώς δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί αν πράγματι δεν είχαν καταλάβει τι είχε συμβεί.

Πάντως, οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί όταν κλήθηκαν στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων υποστήριξαν στις καταθέσεις-απολογίες τους ότι υπήρξε συναίνεση.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφέρθηκε στην υπόθεση, τονίζοντας ότι «εάν επαληθευτεί η κατηγορία, (οι αστυνομικοί) δε έχουν θέση στην ΕΛ.ΑΣ.».

«Έχω δώσει εντολή στον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας να διερευνήσει άμεσα την καταγγελία 19χρονης γυναίκας.

Αναμένω την άμεση και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Εάν επαληθευτούν οι καταγγελίες, θα εκκινήσουν άμεσα οι προβλεπόμενες πειθαρχικές και ποινικές διαδικασίες.

Ο νόμος είναι νόμος. Και ισχύει για όλους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ