ΕΛΛΑΔΑ

Διαδοχικά βίασαν τη 19χρονη στο ΑΤ Ομονοίας - Στο διπλανό δωμάτιο υπήρχαν αστυνομικοί

Διαδοχικά βίασαν τη 19χρονη στο ΑΤ Ομονοίας - Στο διπλανό δωμάτιο υπήρχαν αστυνομικοί
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Σε δωμάτιο του ισογείου του Αστυνομικού Τμήματος Ομονοίας τελέστηκε ο ομαδικός βιασμός της 19χρονης για τον οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ. Όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η κοπέλα βιάστηκε διαδοχικά παρά την κολπική αιμορραγία που προκλήθηκε. 

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησαν αυτοψία στο εν λόγω δωμάτιο που χρησιμοποιείται ως χώρος αποδυτηρίων και μέσα σε αυτό υπήρχε μόνο ένα τραπέζι, όπου εντοπίστηκαν σωματικά υγρά και αίμα.

Στο διπλανό δωμάτιο βρίσκονταν άλλοι αστυνομικοί του ΑΤ Ομονοίας, οι οποίοι όπως ισχυρίστηκαν στις καταθέσεις τους ούτε άκουσαν, ούτε αντιλήφθηκαν το παραμικρό από τα όσα καταγγέλλει η 19χρονη.

Δεν διέθετε λειτουργικές κάμερες το ΑΤ Ομονοίας

Την είσοδο και έξοδο της 19χρονης και των αστυνομικών από το αστυνομικό τμήμα επιβεβαιώνει βιντεοληπτικό υλικό που συνέλεξε η ΕΛ.ΑΣ. από παρακείμενο ξενοδοχείο διότι «όπως προέκυψε, το ΑΤ Ομονοίας δεν διέθετε λειτουργικές κάμερες και καταγραφικό μηχάνημα».

Όπως κατέθεσε η 19χρονη, ένας εκ των δύο αστυνομικών φορούσε στη στολή του ψηφιακή καταγραφική κάμερα με κάρτα μνήμης, η οποία κατασχέθηκε. Ωστόσο δεν είναι σαφές κατά πόσο η κάμερα κατέγραψε τα όσα διαδραματίστηκαν στο ισόγειο του ΑΤ Ομονοίας.

Η 19χρονη έδωσε και συμπληρωματική κατάθεση παρουσία πραγματογνώμονα-ψυχολόγου της ΕΛ.ΑΣ., ενώ σύμφωνα με τη σχετική ψυχολογική πραγματογνωμοσύνη που διενεργήθηκε «δεν παρατηρήθηκαν διαταραχές περιεχομένου σκέψης, ούτε αντίληψης, βρισκόταν σε πλήρη εγρήγορση και η συγκέντρωση, η μνήμη και η κρίση της ήταν μέσα στα φυσιολογικά όρια».

Ποινική δίωξη για ομαδικό βιασμό σε βάρος των δύο αστυνομικών

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ομαδικό βιασμό και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων ασκήθηκε σε βάρος δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, έπειτα από καταγγελία 19χρονης ότι τη βίασαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας.

Οι αστυνομικοί οι οποίοι φέρονται μάλιστα να έχουν βιντεοσκοπήσει τις πράξεις τους υποστηρίζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι υπήρξε συναίνεση της καταγγέλλουσας.

Οι δύο συλληφθέντες παραπέμπονται να απολογηθούν σε ανακριτή και αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, εκτός από την κατάθεση της κοπέλας υπάρχει και η μαρτυρία γιατρού στον οποίο απευθύνθηκε η 19χρονη.

Σε διαθεσιμότητα οι δύο αστυνομικοί

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν, από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δύο αστυνομικοί της Ομάδας Δίας που κατηγορούνται για τον βιασμό 19χρονης μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ