ΕΛΛΑΔΑ

Επιχείρηση διάσωσης στους Παξούς: Στην Ηγουμενίτσα οι 88 μετανάστες, μεταξύ των οποίων 20 παιδιά

Επιχείρηση διάσωσης στους Παξούς: Στην Ηγουμενίτσα οι 88 μετανάστες, μεταξύ των οποίων 20 παιδιά
Το Λιμενικό ενημερώθηκε για σκάφος σε δυσχερή θέση και με αρκετούς επιβαίνοντες Λιμενικό Σώμα

Αίσιο τέλος φαίνεται πως είχε η επιχείρηση διάσωσης μεταναστών από ιστιοφόρο σκάφος νοτιοδυτικά των Παξών, με τους 88 μετανάστες -20 παιδιά, 11 γυναίκες και 57 άνδρες- να περισυνελέγονται και να μεταφέρονται στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας από δύο παραπλέοντα πλοία.

Νωρίτερα, κάποιος από τους μετανάστες που επέβαινε στο ιστιοφόρο, κάλεσε μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού κλήσης 112 και ανέφερε ότι το σκάφος βρίσκεται σε δυσχερή θέση.

Άμεσα το Ενιαίο Κέντρο Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης δέσμευσε πέντε παραπλέοντα πλοία για την παροχή συνδρομής.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα οι μετανάστες φιλοξενούνται προσωρινά στο χώρο του λιμεναρχείου και δεν αντιμετωπίζουν κάποιος πρόβλημα υγείας.

Υπενθυμίζεται πως νωρίς το πρωί του Σαββάτου σήμανε για ακόμη μια φορά συναγερμός στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνες και Διάσωσης ΛΣ - ΕΛ.ΑΚΤ. (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.), το οποίο κινητοποιήθηκε για να συντονίσει ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μεταναστών.

Άμεσα δεσμεύτηκαν παραπλέοντα πλοία για τυχόν παροχή συνδρομής.

Στην θαλάσσια περιοχή 24 ν.μ δυτικά νοτιοδυτικά ν. Παξών, επιχείρησαν πέντε παραπλέοντα πλοία, τα οποία καθ' όλη τη διάρκεια της επιχείρησης είχαν δεσμευτεί από το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ., ενώ οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή ήταν άνεμοι Ν-ΝΔ 4 - 5 BF.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ