ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστό και το αεροδρόμιο του Ηρακλείου

Κλειστό και το αεροδρόμιο του Ηρακλείου
Επίσημα, δεν εκτελούνται πτήσεις έως τις 15:00 EUROKINISSI (Φωτογραφία αρχείου)

Κλειστό είναι το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο, επίσημα έως τις 3 το μεσημέρι, λόγω των σοβαρών προβλημάτων από την κακοκαιρία που σαρώνει την Κρήτη και άφησε πίσω της ένα νεκρό. 

Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Ηρακλείου, Γιώργο Πλιάκα, οι χώροι του διεθνούς αερολιμένα έχουν πλημμυρίσει και αν δεν καθαριστεί, ουδείς γνωρίζει πότε θα ξεκινήσουν και πάλι τα δρομολόγια.

Επίσημα, δεν εκτελούνται πτήσεις έως τις 15:00.

Ένας νεκρός στην Αγία Πελαγία - Δύο αγνοούμενοι μετά τις πλημμύρες

Συναγερμός έχει σημάνει στην Κρήτη, καθώς μετά από τον κατακλυσμό που προκάλεσε εκτεταμένες πλημμύρες έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος ενώ κατά πληροφορίες αγνοούνται άλλα δύο άτομα στις περιοχές Αγία Πελαγία και Λυγαριά.

Την τραγική είδηση για το θάνατο του άνδρα, κατά πληροφορίες ενός 50χρονου, δημοσιοποίησαν αρχικά τοπικά ΜΜΕ ενώ στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε από την ΕΡΤ.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, από τα ορμητικά νερά παρασύρθηκε ΙΧ στην οποία επέβαινε οικογένεια τουριστών.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το αυτοκίνητο εντοπίστηκε μέσα νεκρός ενώ ακόμη δύο άτομα αγνοούνται.

Παράλληλα, μια γυναίκα απεγκλωβίστηκε ζωντανή από την παραλία της Λυγαριάς, 1 χιλόμετρο ανατολικά της Αγίας Πελαγίας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, πως το αυτοκίνητο του άτυχου άνδρα, σφήνωσε στο κανάλι του αντιπλημμυρικού έργου, που πραγματοποίησε ο Δήμος Μαλεβιζίου.

Η κακοκαιρία σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της, με τους δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια και τα ορμητικά νερά να παρασέρνουν τα πάντα στο διάβα τους.

Όπως φαίνεται από τα βίντεο και τις φωτογραφίες, οχήματα και φερτά υλικά έχουν καταλήξει στη θάλασσα της Αγίας Πελαγίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ