ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Ο σύζυγος εντόπισε την 50χρονη νεκρή - «Την έκρυβαν τα σκουπίδια»

Κρήτη: Ο σύζυγος εντόπισε την 50χρονη νεκρή - «Την έκρυβαν τα σκουπίδια»
INTIME

Ο σύζυγος της 50χρονης, Μιχάλης Σηφάκης ήταν εκείνος ο οποίος εντόπισε το άψυχο σώμα της γυναίκας του που αγνοούνταν από χθες το μεσημέρι, στα νερά της Παντάνασσας στην Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, ο Μιχάλης Σηφάκης μόλις είδε από μακριά την σύζυγό του έπεσε στη θάλασσα προκειμένου να τη σώσει.

Μόλις έφτασε στο σημείο ενημέρωσε τους δύτες ωστόσο υπήρχε αρχικά ένα μπέρδεμα για το αν πρόκειται όντως για ανθρώπινο σώμα.

«Την κρύβανε τα σκουπίδια και δεν φαινόταν. Τελικά είδα ότι είναι το σώμα της γυναίκας μου και φώναξα στους ανθρώπους. Όταν έφτασαν εμένα με έδιωξαν από την περιοχή και την ανέσυραν από την Παντάνασσα», δήλωσε σε κατάσταση σοκ ο κ. Σηφάκης.

Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επιβεβαίωσε την είδηση λέγοντας πως ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ βρίσκονται στο σημείο για να παραλάβουν την άτυχη γυναίκα μεταφέροντάς την στο νοσοκομείο για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Υπενθυμίζεται, ότι η άτυχη γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, είχε πάει μαζί με τον 50χρονο Κωνσταντίνο για να καθαρίσουν σπίτια στην περιοχή ωστόσο εξαιτίας της βροχής αποφάσισαν να επιστρέψουν στο Ηράκλειο, κάτι που ποτέ δεν έγινε. Ο άτυχος οδηγός εντοπίστηκε χθες νεκρός στο αυτοκίνητό του που είχε σφηνωθεί στο αντιπλημμυρικό έργο της περιοχής.

Το πτώμα της επέπλεε στη θάλασσα

Η άτυχη γυναίκα εντοπίστηκε από drone της πυροσβεστικής στην ανατολική πλευρά της Αγίας Πελαγίας. Έπειτα προσεγγίστηκε από σκάφος της 3ης ΕΜΑΚ, ανασύρθηκε και μεταφέρθηκε στην Παντάνασσα, σύμφωνα με το neakriti.gr.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο παρακολούθησε λεπτό προς λεπτό το θρίλερ με το πτώμα της άτυχης 45χρονης να επιπλέει και εν συνεχεία και πάλι να χάνεται στη θάλασσα ενώ μετέβη στην Παντάνασσα όπου έγινε η επιχείρηση ανάσυρσή της.

«Μέσα σε 30 λεπτά έπεσαν 130 χιλιοστά νερού»

Στην Αγία Πελαγία που υπήρξε το επίκεντρο της κακοκαιρίας που έπληξε την Κρήτη και είχε ως τραγική κατάληξη το θάνατο ενός άνδρα και μία αγνοούμενη γυναίκα, βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας.

Ο κ. Λέκκας έκανε λόγο για μια μεγάλη καταστροφή, προσθέτοντας ότι ήταν τέτοια η ένταση του φαινομένου «που κανένα αντιπλημμυρικό έργο δεν θα μπορούσε να τη σταματήσει». Όπως ανέφερε ο κ. Λέκκας, «μέσα σε τριάντα λεπτά έπεσαν 130 χιλιοστά νερού, τα οποία κατέβαιναν σαν τσουνάμι προς τη θάλασσα, παρασύροντας στο πέρασμα τους, από αυτοκίνητα, μέχρι μπάζα και φερτά υλικά».

Μάλιστα, ο κ. Λέκκας εξήγησε πως «Με μία διοχέτευση του νερού που έπεσε στην πάνω περιοχή, παρέσυρε όγκους λάσπης και εδάφους μαζί με αντικείμενα. Κατέβηκε ως κύμα τσουνάμι προς τη θάλασσα παρασέρνοντας τα πάντα».

Τέλος, ο κ. Λέκκας ανέφερε πως πρόκειται για φαινόμενο της κλιματικής κρίσης και «πρέπει να δούμε πώς θα μπορέσουμε να το διαχειριστούμε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ