ΕΛΛΑΔΑ

«Είχαν κοπεί τα χέρια μου»: Το «αντίο» του Μιχάλη Μουρούτσου στον Αλέξανδρο Νικολαΐδη

«Είχαν κοπεί τα χέρια μου»: Το «αντίο» του Μιχάλη Μουρούτσου στον Αλέξανδρο Νικολαΐδη
Σύμφωνα με την επιθυμία του εκλιπόντος τα μετάλλια αυτά θα τεθούν σε δημοπρασία και τα έσοδα θα πάνε σε ιδρύματα που θα επιλέξει η οικογένειά του ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / Eurokinissi

«Έτρεμαν τα πόδια μου και είχαν κοπεί τα χέρια μου»: με τα λόγια αυτά περιέγραψε ο ολυμπιονίκης Μιχάλης Μουρούτσος τα συναισθήματα που τον κατέκλυσαν χθες, Σάββατο, όταν εκλήθη να κρατήσει τα μετάλλια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη και να αποχαιρετήσει τον μεγάλο αθλητή και άνθρωπο.

«Ακόμη δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω ότι ήρθαμε χτες, τόσοι μα τόσοι άνθρωποι να σου πούμε το τελευταίο αντίο. Θέλω να ξέρεις ότι ήταν μεγάλη μου τιμή να κρατήσω τα ολυμπιακά σου μετάλλια συνοδευόμενος από τις φίλες μας και Ολυμπιονίκες, Αρετή Αθανασοπούλου και Έλλη Μυστακίδου. Έτρεμαν τα πόδια μου και είχαν κοπεί τα χέρια μου. Φαντάζομαι και τα κορίτσια θα ένιωσαν κάτι ανάλογο. Μεγάλο το βάρος αυτών των μεταλλίων» έγραψε ο ίδιος στο Instagram.

Και συνέχισε:

«Μου θύμισε ποσό κόπο, πόνο, χρόνο και ιδρώτα έχεις θυσιάσει για να σηκώσεις την Ελλάδα μας ψηλά. Ελπίζω να χαμογέλασες βλέποντας μας. Είμαστε πολύ υπερήφανοι για σένα. Και δεν μιλάω μόνο για τις διακρίσεις σου. Μιλάω κυρίως για την στάση ζωής που είχες και για την κληρονομιά που αφήνεις πίσω σου. Υποκλίνομαι στο μεγαλείο της ψυχής σου. Δεν ξέρω αν εκεί στον ουρανό υπάρχουν τείχη για να γκρεμίσουν… είμαι σίγουρος όμως ότι η γειτονιά των αγγέλων θα ανοίξει διάπλατα τις πόρτες για να περάσει ένας υπέροχος άνθρωπος».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την επιθυμία του εκλιπόντος τα μετάλλια αυτά θα τεθούν σε δημοπρασία και τα έσοδα θα πάνε σε ιδρύματα που θα επιλέξει η οικογένειά του.

https://www.instagram.com/p/CjxDOsYq7uv

Οδύνη και χειροκρότημα στο τελευταίο «αντίο»

Πλήθος κόσμου βρέθηκε χθες στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης για να παραστεί στην κηδεία του Αλέξανδρου Νικολαΐδη και να τιμήσει την μνήμη του Ολυμπιονίκη, ο οποίος έχασε τη μάχη με σπάνια μορφή καρκίνου στα 43 του χρόνια.

Χαρακτηριστικές ήταν οι εικόνες δίπλα από το φέρετρο. Συγγενείς, φίλοι και κοντινοί άνθρωποι του εκλιπόντος φώναζαν «αθάνατος» και χειροκροτούσαν συγκινημένοι.

Το κλίμα ήταν βαρύ. Συγγενείς, φίλοι, γείτονες, σύντροφοι, συναθλητές, άνθρωποι που γνώριζαν τον Αλέξανδρο αλλά και όσοι απλά τον έβλεπαν να αγωνίζεται και να κατακτά μετάλλια κατέφθασαν στον Ιερό Ναό για να τον δουν για μια τελευταία φορά, για να του πουν πόσο περήφανους τους έκανε και να τον αποχαιρετήσουν.

Συντετριμμένη η οικογένεια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη

Τραγικές φιγούρες τα μέλη της οικογένειας του.

Η αδερφή της γιαγιάς του Αλέξανδρου Νικολαΐδη δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της πάνω από το φέρετρο, ξεσπώντας σε κλάματα, ενώ ο θείος του λύγισε μιλώντας στους δημοσιογράφους για τον πολυαγαπημένο του ανιψιό, κάνοντας αναδρομή στις δεκάδες μάχες που έδωσε στα μεγαλύτερα τουρνουά του τάε κβο ντο σε όλη την Ευρώπη.

Ο πατέρας του σε μία συνταρακτική στιγμή λίγο πριν ξεκινήσει η κηδεία του Αλέξανδρου Νικολαΐδη φώναξε: «Παλικάρι μου, αετέ μου, πώς θα το περάσω αυτό».

Συντετριμμένες έφθασαν στην εκκλησία η σύζυγος του δύο φορές «αργυρού» Ολυμπιονίκη, Δώρα Τσαμπάζη, και η αδερφή του.

Το παρών έδωσαν επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, η Ολυμπιονίκης, Τασούλα Κελεσίδου, ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών, Σίμος Δανιελίδης και πολλοί ακόμη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ