ΕΛΛΑΔΑ

Μέρος των εσόδων από τα μετάλλια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη στους πλημμυροπαθείς της Κρήτης

Μέρος των εσόδων από τα μετάλλια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη στους πλημμυροπαθείς της Κρήτης
Στους πλημμυροπαθείς της Κρήτης θα δοθεί μέρος των χρημάτων που θα συγκεντρωθούν από τη δημοπρασία των μεταλλίων του Αλέξανδρου Νικολαΐδη INTIME

Στους πλημμυροπαθείς της Κρήτης θα δοθεί μέρος των χρημάτων που θα συγκεντρωθούν από τη δημοπρασία των μεταλλίων του Αλέξανδρου Νικολαΐδη που πέθανε στις 14 Οκτωβρίου από καρκίνο, ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Όπως έγινε γνωστό, τελευταία επιθυμία του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, όπως την εξέφρασε ο ίδιος μέσα από το μήνυμά του στο Facebook, ήταν τα δύο αργυρά ολυμπιακά μετάλλια που είχε κερδίσει στους Ολυμπιακούς αγώνες να βγουν σε δημοπρασία. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί ζήτησε να δοθεί σε δομές για τα παιδιά που θα επιλέξει η οικογένειά του.

Σήμερα Κυριακή, 16 Οκτωβρίου, η σύζυγός του, Δώρα, ανακοίνωσε ότι μέρος των εσόδων που θα συγκεντρωθούν από την δημοπρασία θα δοθεί για την αρωγή των πλημμυροπαθών της χθεσινής φονικής κακοκαιρίας στην Κρήτη.

Η οικογένεια με αυτό τον τρόπο θέλει να βρεθεί έστω και συμβολικά στο πλευρό των συγγενών των 2 θυμάτων της κακοκαιρίας και όλων των ανθρώπων στην περιοχή που περνούν την δική τους δοκιμασία.

Πάλευε με μία σπάνια μορφή καρκίνου

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ολυμπιονίκης και αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ πάλευε τα δύο τελευταία χρόνια για τη ζωή του καθώς διαγνώσθηκε με μία σπάνια μορφή καρκίνου, ονόματι nut.

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης δις αργυρός ολυμπιονίκης του Τάε Κβον Ντο και αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, τα τελευταία δύο χρόνια έδωσε μεγάλη μάχη με ένα σπάνιο είδους καρκίνου.

Ο αθλητής έκανε γνωστή την τελευταία του επιθυμία γνωστή μέσα από τη συγκινητική του ανάρτηση στο Facebook. Ο Νικολαΐδης αποφάσισε να βάλει σε δημοπρασία τα δύο Ολυμπιακά αργυρά του μετάλλια και το ποσό που θα συγκεντρωθεί να δοθεί σε δομές για τα παιδιά που θα επιλέξει η οικογένειά του.

«Αν σωθεί έστω ένα παιδί, θα αξίζει κάθε κλωτσιά που έχω φάει στο κεφάλι, κάθε κάταγμα στα πόδια μου. Αυτό είναι το αποτύπωμα που θέλω να αφήσω στην κοινωνία, αυτή είναι η κληρονομιά που θέλω να μείνει στα παιδιά μου», έγραφε η ανάρτησή του στο Facebook, όπου γνωστοποιούσε τον θάνατό του.

Οι αγώνες και οι διακρίσεις του

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 1979 και ήταν αθλητής του τάε κβον ντο.

Ανήκε στο Αθλητικό Σωματείο «Μέγας Αλέξανδρος» της Θεσσαλονίκης. Έχει στο ενεργητικό του αρκετές διακρίσεις σε διεθνείς και ευρωπαϊκές διοργανώσεις του αθλήματος, με σημαντικότερη τα αργυρά μετάλλια στην κατηγορία των +80 κιλών στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο.

Το Δεκέμβριο του 2008, ψηφίστηκε με 1.875 ψήφους ως ο κορυφαίος αθλητής για το 2008 από τον ΠΣΑΤ.

Το Μάρτιο του 2019, ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του με τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές του 2019 και το Σεπτέμβριο του 2020 ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή εκπροσώπου του κόμματος.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 17 Οκτωβρίου του 1979 και ο πατέρας του ήταν επίσης πρωταθλητής στο τάε κβον ντο. Σπούδασε Φυσική Αγωγή στο ΑΠΘ.

Άρχισε το τάε κβον ντο το 1982, σε ηλικία τριών ετών και το επάγγελμά του είναι πυροσβέστης.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000 υπέστη κάταγμα στην κνημιαία ακρολοφία, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για δύο χρόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ