ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την φονική πλημμύρα

Κρήτη: Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την φονική πλημμύρα
Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Ηρακλείου προκάλεσε η καταστροφική πλημμύρα που σημειώθηκε στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας INTIME

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Ηρακλείου προκάλεσε η καταστροφική πλημμύρα που σημειώθηκε στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας το περασμένο Σάββατο που είχε σαν αποτέλεσμα να πεθάνουν δυο άνθρωποι παρασυρόμενοι από τα ορμητικά νερά.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, σήμερα Δευτέρα (17/10) ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Ηρακλείου Θανάσης Γαλήνας παρήγγειλε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την φονική πλημμύρα στην Αγία Πελαγία του δήμου Μαλεβιζίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γαλήνας ζητεί να διερευνηθεί από το Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου αν προκύπτουν ευθύνες από αμέλεια για τη διπλή ανθρωποκτονία, για σωματικές βλάβες και τρίτον, για την πλημμύρα.

Υπενθυμίζεται ότι o 50χρονος που έχασε τη ζωή του είχε συνοδηγό την 49χρονη γυναίκα η οποία επίσης βρέθηκε νεκρή, με το σώμα της να επιπλέει στη θάλασσα.

Όπως έγινε γνωστό εξ΄αρχής, το Σάββατο, ημέρα έντονης κακοκαιρίας στην Κρήτη, το αυτοκίνητο του άτυχου άνδρα, σφήνωσε στο κανάλι του αντιπλημμυρικού έργου, που πραγματοποίησε ο Δήμος Μαλεβιζίου. Η γυναίκα πρόλαβε και βγήκε από το αυτοκίνητο, ωστόσο, παρασύρθηκε από τα νερά με αποτέλεσμα να βρεθεί την επομένη από το σύζυγό της και τα σωστικά συνεργεία.

Υπενθυμίζεται ότι η κακοκαιρία σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της, με τους δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια και τα ορμητικά νερά τα οποία παρέσυραν τα πάντα στο διάβα τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ