«Αντέχει» περισσότερα κανάλια από 5 το σύστημα, λέει ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ
Σε άλλο μήκος κύματος από την κυβέρνηση για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών που μπορούν να δοθούν βρίσκεται ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών, ανεβάζοντας σε δέκα τον αριθμό τους.
Ο Δημήτρης Τσαμάκης που είχε κληθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «θα μπορούσε κανείς να πάει και σε μεγαλύτερη κάλυψη, και πώς υπάρχει τεχνικά η δυνατότητα, αλλά δεν μπορεί να πάει κανείς και πάνω από 10 συχνότητες». Σε ότι αφορά στο φόρο στο Διαδίκτυο, ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ ανέφερε πως υπάρχουν σκέψεις για αντισταθμιστικά μέτρα, όπως για παράδειγμα, το φθηνό διαδίκτυο στους φοιτητές.
Στην επιτροπή είχε κληθεί για τέταρτη φορά να καταθέσει η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης για την υπόθεση Τσατάνη. Η ίδια η εισαγγελέας Εφετών σε επιστολή της απάντησε πως δεν προτίθεται να παραστεί, προκαλώντας την αντίδραση της προέδρου Τασίας Χριστοδουλοπούλου που χαρακτήρισε εχθρικό το ύφος της απαντητικής επιστολής. Με την κλήση Τσατάνη διαφώνησαν ο Χαράλαμπος Αθανασίου από τη ΝΔ και ο Γιώργος Καρράς από την Ένωση Κεντρώων.
Η πρόεδρος της επιτροπής θα απευθύνει ερώτημα για το ζήτημα που προέκυψε με την άρνηση της εισαγγελέως Εφετών στην επιστημονική επιτροπή της Βουλής. «Θα ζητήσω να γνωμοδοτήσει για την κλήτευση δικαστικών, αν είναι υποχρεωμένοι να έρθουν όταν κληθούν ή όχι», είπε.
«Έφτασε» η πρώτη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με τις νέες διατάξεις - Επηρεάζει 6.000 εργαζόμενους
17:02
Στο «κόκκινο» το Χρηματιστήριο Αθηνών – Επιμένουν οι απώλειες άνω του 5%
16:59
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον Βασιλιά της Ιορδανίας
16:54
Ιράν: Συντρίμμια το κτήριο όπου θα εκλεγόνταν ο διάδοχος του Χαμενεΐ - Βίντεο μετά τον βομβαρδισμό (vid)
16:50