ΕΛΛΑΔΑ

Φοιτήτρια για την πτώση του 19χρονου στο ΑΠΘ: «Είμαστε 200 άτομα σε κάθε τμήμα - Ευτυχώς είναι καλά»

Φοιτήτρια για την πτώση του 19χρονου στο ΑΠΘ: «Είμαστε 200 άτομα σε κάθε τμήμα - Ευτυχώς είναι καλά»
Ο 19χρονος τραυματίστηκε σοβαρά ενώ έχει κάταγμα στον καρπό και την κνήμη Eurokinissi / ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

«Ο Θεός τον φύλαξε και ευτυχώς είναι καλά το παιδί», είπε η φοιτήτρια της Νομικής του ΑΠΘ μη μπορώντας να κρύψει την ταραχή της, ενώ πρόσθεσε ότι «Είναι τραγικό που έπρεπε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο για να καταλάβουμε τι γίνεται στα Πανεπιστήμια».

Για το τραγικό περιστατικό που σημειώθηκε χθες (18/10) όταν ένας 19χρονος φοιτητής του ΑΠΘ έπεσε από τον 3ο όροφο της Νομικής Σχολής, μίλησε μία συμφοιτήτριά του στην ΕΡΤ.

Τη φόρα του φοιτητή σταμάτησε η μονάδα του κλιματισμού.

Μια φοιτήτρια που βρισκόταν στην αίθουσα της Νομικής Σχολής, από το παράθυρο της οποίας έπεσε ο 19χρονος φοιτητής, μίλησε στην ΕΡΤ για το τι συνέβη.

Η ίδια μίλησε για το σοκ Ππου υπέστησαν όλοι όσοι βρίσκονταν στην αίθουσα και είπε πως κάποιοι χρειάστηκαν ώρα για να μπορέσουν να κατέβουν και να δουν από κοντά το θέαμα του συμφοιτητή τους να βρίσκεται στο έδαφος, έχοντας πέσει από το παράθυρο του 3ου ορόφου. «Ο Θεός τον φύλαξε και ευτυχώς είναι καλά το παιδί», είπε μη μπορώντας να κρύψει την ταραχή της.

Η φοιτήτρια εξήγησε ότι στην αίθουσα είναι πολλά άτομα λόγω σύμπτυξης των τμημάτων.

«Κανονικά στην αίθουσα είμαστε 100 άτομα σε κάθε τμήμα, τώρα είμαστε 200 επειδή υπάρχει έλλειψη διδακτικού προσωπικού. Είμαστε πολλά παιδιά και η κατάσταση είναι ασφυκτική, ειδικά όταν φοράς και μάσκα με τόσο κόσμο στην αίθουσα. Για αυτό και τα παράθυρα είναι ανοιχτά. Το παιδί, από ότι έχω καταλάβει δεν είδε ότι το παράθυρο ήταν ανοιχτό και για αυτό έπεσε», είπε.

Η ίδια ανέφερε ότι βρισκόταν στην αίθουσα την ώρα της πτώσης. Για τη στιγμή της πτώσης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ήμουν στην αίθουσα και θα άρχιζε το μάθημα, όταν ξαφνικά ακούσαμε “έπεσε το παιδί”. Κανείς μας δεν ήθελε να το πιστέψει. Πήγαμε στο παράθυρο και καταλάβαμε ότι έπεσε από τον 3ο όροφο».

Ο 19χρονος που έπεσε από το παράθυρο του 3ου ορόφου της Νομικής Σχολής στη διάρκεια του μαθήματος τραυματίστηκε σοβαρά. Έχει κάταγμα στον καρπό και την κνήμη. Με αφορμή τον τραυματισμό του ξέσπασαν επεισόδια έξω από την Πρυτανεία του ΑΠΘ.

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου τόνισε ότι έχει ζητήσει να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο φοιτητής έπεσε από το παράθυρο. «Πραγματικά ήταν ένα σοκαριστικό περιστατικό, δε χωρά αμφιβολία. Από την πρώτη στιγμή είμαστε δίπλα στο παιδί και την οικογένεια του», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ