ΕΛΛΑΔΑ

Σπείρα εξαπατούσε επιχειρηματίες: Άρπαξαν 2 εκατ. ευρώ από ανυποψίαστους με τηλεφωνικές απάτες

Σπείρα εξαπατούσε επιχειρηματίες: Άρπαξαν 2 εκατ. ευρώ από ανυποψίαστους με τηλεφωνικές απάτες
Μια καλοστημένη ηλεκτρονική απάτη με πάνω από 200 θύματα ΖΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI (Φωτογραφία αρχείου)

Ένα υπερσύγχρονο επιχειρησιακό κέντρο ηλεκτρονικής απάτης μέσα σε καταυλισμό και κέρδη που ξεπερνούσαν τα 2 εκατομμύρια ευρώ είναι τα βασικά χαρακτηριστικά συμμορίας Ρομά που είχαν καταφέρει να αρπάξουν χρήματα από τους λογαριασμούς όχι μόνο ανυποψίαστων πολιτών αλλά και μεγάλων επιχειρηματιών που είχαν πέσει θύματά τους.

Στην μεγάλη επιχείρηση που είναι ακόμα σε εξέλιξη από την υποδιεύθυνση ασφαλείας Δυτικής Αττικής έχει εξακριβωθεί ο ρόλος τουλάχιστον επτά ατόμων ενώ για άλλη μια φορά οι Αρχές έχουν βρεθεί μπροστά σε μια καλοστημένη ηλεκτρονική απάτη με πάνω από 200 θύματα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σε καταυλισμό Ρομά τη Δυτική Αττική τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν στήσει ένα υπερσύγχρονο ηλεκτρονικό κέντρο με εκατοντάδες τηλεφωνικές γραμμές και καθημερινά έκαναν εκατοντάδες κλήσεις σε ανυποψίαστους πολίτες και επιχειρηματίες όπου αφού πρώτα επικαλούνταν διάφορα ευφάνταστα σενάρια όπως για παράδειγμα την αγορά εμπορευμάτων. Έτσι κατάφερναν να αποσπάσουν τους κωδικούς iban και να κάνουν φτερά τα χρήματα που είχαν τα θύματα στους λογαριασμούς τους.

Η πολύ καλά οργανωμένη επιχείρηση που είχαν στήσει λειτουργούσε εδώ και μήνες και μάλιστα στις μεταξύ τους συνομιλίες για να μην γίνονται αντιληπτοί από την αστυνομία χρησιμοποιούσαν κωδικούς ή ακόμα και μια σχεδόν ξεχασμένη στο πέρασμα του χρόνου τσιγγάνικη διάλεκτο.

Ήταν μάλιστα τόσο προχωρημένοι στο θέμα της ηλεκτρονικής απάτης που σχεδίαζαν ακόμα και ψεύτικες σελίδες για να αποδείξουν στα θύματά τους ότι είναι πράγματι επιχειρηματίες και θέλουν να προχωρήσουν σε μεγάλες παραγγελίες προϊόντων ενώ επέμεναν μέχρι να καταφέρουν να αρπάξουν τους κωδικούς και να μην καταλάβει το θύμα τι είχε συμβεί την ώρα που ήδη οι απατεώνες είχαν αρπάξει τα χρήματά του.

Η επιχείρηση της αστυνομίας είναι ακόμα σε εξέλιξη ενώ τα άτομα που μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί έχουν απασχολήσει και πάλι τις αρχές στο παρελθόν για ποινικά αδικήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ