ΕΛΛΑΔΑ

Ναυάγιο στην Πάτμο: Δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενημερώνει το Λιμενικό

Ναυάγιο στην Πάτμο: Δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενημερώνει το Λιμενικό
Καλά στην υγεία του είναι ο 26χρονος μηχανικός Γ΄του ρυμουλκού ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ/ EUROKINISSI

Αδιευκρίνιστες παραμένουν οι συνθήκες της βύθισης του ρυμουλκού «ΠΟΘΗΤΟΣ» στο λιμάνι της Πάτμου, που κόστισε τη ζωή στον 48χρονο καπετάνιο του πλοίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού, το πλοίο βυθίστηκε κατά τη διάρκεια χειρισμών απόδεσης.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι αρχές, οι οποίες εντόπισαν στη θάλασσα μέσα σε σωσίβια λέμβο τον 26χρονος μηχανικός Γ΄του ρυμουλκού, τον οποίο και διέσωσαν. Ο 25χρονος είναι καλά στην υγεία του.

Στη συνέχεια εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του ο 45χρονος κυβερνήτης, εντός του βυθισμένου πλοίου, από ιδιώτη δύτη και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κ.Υ. Πάτμου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Βυθίστηκε, βραδινές ώρες χθες, το Ρ/Κ πλοίο «ΠΟΘΗΤΟΣ» Ν.Π. 12862 κατά τη διάρκεια χειρισμών απόδεσης του Κ/Ζ πλοίου «AZAMARA JOURNEY» σημαίας Μάλτας από τον λιμένα Πάτμου, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Επί του ρυμουλκού επέβαιναν δύο μέλη πληρώματος, ο 45χρονος κυβερνήτης και ο 26χρονος μηχανικός Γ΄.

Από την Λιμενική Αρχή Πάτμου εφαρμόστηκε άμεσα το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ξεκίνησαν έρευνες προς εντοπισμό του πληρώματος του «ΠΟΘΗΤΟΣ» με τη συμμετοχή περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., του Ε/Π -Τ/Ρ σκάφους «ΕΙΡΗΝΗ» Ν.Π. 14, Α/Κ «ΣΑΡΑΝΤΗΣ» Ν.Π. 18, Φ/Γ-Π/Κ «ΙΡΙΔΑ» Ν.Ρ. 261 και ιδιωτών δυτών, ενώ μετά τον εντοπισμό ανθρώπου στη θάλασσα εντός σωσίβιας λέμβου καθελκύστηκε σωστική λέμβος του Κ/Ζ.

Ο 26χρονος περισυνελέγη καλά στην υγεία του από την σωστική λέμβο του Κ/Ζ και μετεπιβιβάστηκε στο «ΕΙΡΗΝΗ», όπου μεταφέρθηκε στον κεντρικό λιμένα Πάτμου.

Στη συνέχεια εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του ο 45χρονος κυβερνήτης, εντός του βυθισμένου Ρ/Κ πλοίου, από ιδιώτη δύτη και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κ.Υ. Πάτμου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
Από το Λιμεναρχείο Πάτμου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας -νεκροτομή, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ