ΕΛΛΑΔΑ

Ράικου στο Ειδικό Δικαστήριο: Δεν με κυνήγησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Παπαγγελόπουλος είχε τη δική του ατζέντα

Ράικου στο Ειδικό Δικαστήριο: Δεν με κυνήγησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Παπαγγελόπουλος είχε τη δική του ατζέντα
Η υπεράσπιση Παπαγγελόπουλου αμφισβήτησε την αξιοπιστία της μάρτυρος αναφερόμενη σε σχέσεις της με τον δικαζόμενο υπουργό και σε καθυστερημένη καταγγελία σε βάρος του. EUROKINISSI / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Με την υποβολή ερωτήσεων προς τη εισαγγελέα Εφετών Ελένη Ράικου συνεχίστηκε η δίκη ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.

Η μάρτυρας που δέχθηκε σωρεία ερωτήσεων τόσο από την υπεράσπιση της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη, όσο και του πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, αναφέρθηκε σε γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της θητείας της, ως επικεφαλής στην Εισαγγελία Διαφθοράς, όταν είχε ήδη ξεκινήσει την έρευνα για τις παράνομες πρακτικές της Novartis.

H μάρτυρας αναφερόμενη στις καραγγελόμενες πιέσεις του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου προκειμένου, όπως έχει υποστηρίξει, να σταλεί η δικογραφία της Novartis για πολιτικά πρόσωπα χωρίς στοιχεία, στη Βουλή χαρακτήρισε τη στάση Παπαγγελόπουλου ως «εκβιαστική», ενώ διαχώρισε πλήρως τις πιέσεις που ανέφερε από την τότε κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ) επαναλαμβάνοντας ότι «ποτέ δεν με κυνήγησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι ήταν υποστηρικτικοί, πλην του κατηγορουμένου υπουργού. Είχε δική του ατζέντα».

Σε ό,τι αφορά την κατηγορία που αντιμετωπίζει η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη, που τη διαδέχθηκε στην Εισαγγελία Διαθφοράς, ότι δεν έστειλε στη Βουλή αναφορές του ΚΙΝΑΛ για τον τότε υπουργό Υγείας Παν. Κουρουμπλή, η μάρτυρας υπήρξε σαφής.

«Οι αναφορές δεν έκαναν λόγο σε συγκεκριμένο υπουργό. Δεν μπορούσαν να σταλούν στην λογική του αμελλητί. Ηθελαν ψάξιμο». Με τον τρόπο της η μάρτυρας δεν επέρριψε καμμία ευθύνη στην Ελένη Τουλουπάκη.

Συνήγορος Δημ. Παπαγγελόπουλου: Γιατί πηγαίνατε στο γραφείο του, αφού ήταν παρεμβατικός;

Μάρτυρας: Ήταν υπουργός και εγώ προϊσταμένη δικαστικής υπηρεσίας.

Σε άλλη ερώτηση η μάρτυρας απάντησε ότι «δεν ξυπνήσαμε τέσσερις εισαγγελείς ένα πρωί να καταγγείλουμε τον Παπαγγελόπουλο...».

Πάντως, ειδικά η υπεράσπιση Παπαγγελόπουλου αμφισβήτησε την αξιοπιστία της μάρτυρος αναφερόμενη σε σχέσεις της με τον δικαζόμενο υπουργό και σε καθυστερημένη καταγγελία σε βάρος του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ