ΕΛΛΑΔΑ

ΑΤ Ομόνοιας: Πορεία αλληλεγγύης στη 19χρονη που κατήγγειλε τον βιασμό της από αστυνομικούς

ΑΤ Ομόνοιας: Πορεία αλληλεγγύης στη 19χρονη που κατήγγειλε τον βιασμό της από αστυνομικούς
CNN Greece/ Αλέξανδρος Γαστεράτος

Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» στο κέντρο της Αθήνας υπό την ισχυρή παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, συμμετέχοντας στη συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στη 19χρονη που κατήγγειλε ότι βιάστηκε από δύο αστυνομικούς μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας.

Πρόκειται για τη δεύτερη κινητοποίηση σε διάστημα λίγων ημερών, καθώς για τον ίδιο λόγο πορεία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή.

Φεμινιστικές συλλογικότητες που συνδιοργάνωσαν τη σημερινή διαμαρτυρία στα Προπύλαια ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη για την κοπέλα, χωρίς καμία συγκάλυψη των εμπλεκόμενων.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο κατηγορούμενοι αστυνομικοί αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μετά τις απολογίες τους.

«Η 19χρονη γυναίκα βρήκε το θάρρος να καταγγείλει τον ομαδικό βιασμό της από τους δύο αστυνομικούς, επιδεικνύοντας περίσσεια δύναμη απέναντι σε έναν από τους πιο προστατευόμενους από το Κράτος χώρους: Την αστυνομία. Πόσο μάλλον, το γνωστό κολαστήριο της Ομόνοιας, το αγαπημένο του Κράτους χρόνια τώρα, εκείνο που εξευτελίζει και κακοποιεί μετανάστες/ριες, που βασανίζει άτομα με αναπηρία, σε εκείνο που μυστηριωδώς πέθανε ο Νιγηριανός Εμπουκά Μαμάν Σούμπεκ και που ακόμη υπάρχει για να σπέρνει τον τρόμο» αναφέρουν τα καλέσματα στην κινητοποίηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ