ΕΛΛΑΔΑ

Running out of Time: Έφτασε στην Ελλάδα η σκυταλοδρομία για την κλιματική αλλαγή

Running out of Time: Έφτασε στην Ελλάδα η σκυταλοδρομία για την κλιματική αλλαγή
H σκυταλοδρομία ξεκίνησε από τη Γλασκώβη και αφού διασχίσει 7.767χλμ σε 18 χώρες, θα καταλήξει στο Σαρμ ελ Σεΐχ της Αιγύπτου twitter

Η σκυταλοδρομία Running out of Time για την κλιματική αλλαγή πέρασε τη Δευτέρα σε ελληνικό έδαφος, μέσω της Λίμνης Πρέσπας.

Η σκυταλοδρομία Running out of Time, που έχει ως στόχο την αφύπνιση για την κλιματική αλλαγή, ξεκίνησε στις 30 Σεπτεμβρίου από τη Γλασκώβη όπου έγινε η προηγούμενη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή και αφού διασχίσει 7.767χλμ σε 18 χώρες, θα καταλήξει στις 6 Νοεμβρίου στο Σαρμ ελ Σεΐχ της Αιγύπτου για να μεταφέρει στους ηγέτες που παίρνουν μέρος στη φετινή Διάσκεψη ότι «ο χρόνος τελειώνει».

Το ελληνικό τμήμα της σκυταλοδρομίας συντονίζει η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης και ο πρόεδρος της και αντιπρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Νίκος Πέτρου, παρέλαβε τη σκυτάλη με το ηλιακό σκάφος του δήμου Πρεσπών.

«Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε σήμερα τη σκυτάλη της Running out of Time, στην Ελλάδα τον τελευταίο της σταθμό στην ηπειρωτική Ευρώπη και μάλιστα σε έναν ιδιαίτερο τόπο, στην Πρέσπα, ένα hotspot βιοποικιλότητας, που μοιράζεται ανάμεσα σε τρεις χώρες, έναν τόπο όπου ο άνθρωπος συνυπάρχει αρμονικά με τη φύση, έναν τόπο όπου η συνεργασία για την αντιμετώπιση πραγματικών προβλημάτων γίνεται πράξη κάθε μέρα, τόσο σε τοπικό όσο και σε διακρατικό επίπεδο», δήλωσε ο κ. Πέτρου σε βίντεο που αναρτήθηκε στη σελίδα της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης στο facebook.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ