ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με καυστικό υγρό: Δεν ήταν βιτριόλι αλλά καθαριστικό υγρό, ισχυρίζεται η 38χρονη

Επίθεση με καυστικό υγρό: Δεν ήταν βιτριόλι αλλά καθαριστικό υγρό, ισχυρίζεται η 38χρονη
Δεν έχει καμία σχέση με βιτριόλι το υγρό που έριξε η 38χρονη στον εν διαστάσει σύζυγό της υποστηρίζει η κατηγορούμενη EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Δεν ήταν βιτριόλι, αλλά «καθαριστικό» το καυστικό υγρό που έριξε η 38χρονη στον εν διαστάσει σύζυγό της υποστήριξε στις πρώτες δηλώσεις της η κατηγορούμενη μέσω του δικηγόρου Απόστολου Λύτρα που ανέλαβε να την εκπροσωπήσει.

Η 38χρονη σε βάρος της οποίας είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για την επίθεση με καυστικό υγρό κατά του συζύγου της στο Ηράκλειο Κρήτης, παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές του Ηρακλείου συνοδεία του συνηγόρου της Απόστολου Λύτρα.

Συγκεκριμένα ο κ. Λύτρας σε δηλώσεις του αμέσως μετά την παράδοση της στις Αρχές ανέφερε ότι η 38χρονη ισχυρίζεται ότι επρόκειτο για μια μικρή ποσότητα υγρού, το οποίο πάντως όπως τόνισε δεν ήταν βιτριόλι, αλλά καθαριστικό.

Ο ίδιος είπε ότι η παράδοση της 38χρονης είχε προγραμματιστεί και είχαν ενημερωθεί οι αρχές.

«Το μόνο που μου έχει μεταφέρει είναι ότι έχουν ακουστεί αρκετά πράγματα τα οποία δεν στέκουν με την πραγματικότητα. Το συγκεκριμένο υγρό, από αυτά που μας είπε, είναι ελάχιστης ποσότητας και είναι καθαριστικό. Ουσιαστικά καμία σχέση με βιτριόλι που έχει ακουστεί» ανέφερε ο κ. Λύτρας.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι πρόκειται για «μία κακοποιημένη γυναίκα, από τα λεγόμενά της. Έχει δεχθεί αρκετές φορές ξυλοδαρμούς από τον σύζυγό της και μάλιστα την ημέρα που υπήρχε το ραντεβού στο ξενοδοχείο , δεν θέλω ακόμα να το πω θα το αναφέρει η ίδια , έγινε κάτι πάρα πολύ σοβαρό».

Παραδόθηκε στην Αστυνομία Ηρακλείου η 38χρονη

Μετά από τρεις ημέρες που παρέμενε ασύλληπτη η 38χρονη που κατηγορείται για την επίθεση με καυστικό υγρό στον συζυγό της στο Ηράκλειο παραδόθηκε την Τρίτη στην αστυνομία Ηρακλείου, συνοδευόμενη από τον συνήγορο της ποινικολόγο κ. Απόστολο Λύτρα.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Λύτρας που την εκπροσωπεί είχε αναλάβει και την υπόθεση της επίθεσης με καυστικό υγρό εναντίον της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Η 38χρονη, εναντίον της οποίας ο εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, σε συνεντεύξεις της σε μέσα ενημέρωσης, έχει ομολογήσει την πράξη της λέγοντας πως «θόλωσα και του έριξα το μπουκαλάκι με το καυστικό υγρό» επειδή όπως ανέφερε πως ήταν θύμα κακοποιητικής συμπεριφοράς τόσο από τον 36χρονο όσο και από τον αδερφό του.

Μάλιστα, αναμένεται να καταθέσει στις αρχές ότι δέχεται απειλές για την ζωή της ενώ θα παραδώσει ηχογραφημένες συνομιλίες και θα ζητήσει την προστασία τους.

Νωρίτερα οι Αρχές πραγματοποίησαν έφοδο σε επτά σπίτια στην Κρήτη αναζητώντας την 38χρονη.

Επίθεση με καυστικό υγρό: Κάμερες «έπιασαν» την 38χρονη

Να σημειωθεί ότι τις κινήσεις της 38χρονης που έριξε καυστικό υγρό στον εν διαστάσει σύζυγό της στο Ηράκλειο, έχουν καταγράψει κάμερες ασφαλείας.

Το βίντεο δείχνει τη γυναίκα να βγαίνει από το ξενοδοχείο με γρήγορα βήματα, να στρίβει αριστερά, να κινείται προς το λιμάνι και την τελευταία φορά που την «πιάνουν» κάμερες να βρίσκεται κοντά σε μεγάλο ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του creta24, στο υλικό που έχει στα χέρια της η αστυνομία δεν φαίνεται η γυναίκα να κάνει χρήση του κινητού της τηλεφώνου.

«Φορούσε μια φούστα και ένα κοντομάνικο μπλουζάκι και από τον τρόπο που κινούνταν φαινόταν να θέλει να απομακρυνθεί γρήγορα από το σημείο» αναφέρουν αστυνομικές πηγές.

«Ίσως κατευθύνθηκε προς το λιμάνι, που είναι το πιθανότερο ή να ανέβηκε το δρόμο με κατεύθυνση την πλατεία Ελευθερίας. Αναζητούμε κάμερες και σε άλλα σημεία» κατέληξε αρμόδια πηγή.

Σοβαρή η κατάσταση της υγείας του 36χρονου

Την ίδια ώρα, η κατάσταση της υγείας του 36χρονου κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή, καθώς κινδυνεύει να χάσει το μάτι του από την επίθεση.

Η επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν ο 36χρονος συναντήθηκε με την 38χρονη εν διαστάσει σύντροφό του σε ξενοδοχείο στο κέντρο του Ηρακλείου.

Η 38χρονη φέρεται να του πέταξε καυστικό υγρό, το οποίο προκάλεσε σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο και στον λαιμό του 36χρονου.

Κούγιας: Η αστυνομική αρχή Ηρακλείου ότι διέρρευσε στα ΜΜΕ το ποινικό παρελθόν του θύματος

Από την πλευρά του ο συνήγορος του 36χρονου θύματος της επίθεσης με καυστικό υγρό στο Ηράκλειο Κρήτης, Αλέξης Κούγιας, έχει καταγγείλει εμπλοκή και άλλου προσώπου, ενώ κατηγόρησε επίσης την αστυνομική αρχή Ηρακλείου ότι διέρρευσε στα ΜΜΕ το ποινικό παρελθόν του θύματος, «με μοναδικό σκοπό να βοηθήσει την δράστιδα να έχει επιεική μεταχείριση».

«Η εντολή, την οποία έχουμε λάβει από το θύμα και την οικογένειά του, είναι να καταθέσουμε μηνύσεις και αγωγές εναντίον οιουδήποτε ΜΜΕ δυσφήμησε την προσωπικότητά τους και παρέβη εκ κερδοσκοπίας και την νομοθεσία περί απορρήτου δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Επίσης, όπως τονίζει από τις κάμερες ασφαλείας αποδεικνύεται πως το εν λόγω άτομο παρέλαβε την 38χρονη έξω από το ξενοδοχείο και συνεπώς «περιμένουμε την άσκηση ποινικής διώξεως εις βάρος του συγκεκριμένου προσώπου για το αδίκημα της συνέργειας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας».

Σχετικά με την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος της δράστιδας, ο κ. Κούγιας αναφέρει ότι η Εισαγγελία έπραξε το αυτονόητο και στρέφει τα βέλη του κατά της αστυνομικής αρχής του Ηρακλείου, λέγοντας πως δεν την έχει συλλάβει εδώ και τρεις ημέρες ενώ εκθέτει όλη την ΕΛ.ΑΣ. και την ηγεσία της περιγράφοντας στα κανάλια «με εντελώς κυνικό τρόπο πώς οργάνωσε και πώς εκτέλεσε το εγκληματικό της σχέδιο».

Για την πορεία της υγείας του θύματος, ο κ. Κούγιας ενημερώνει πως η κατάστασή του είναι δύσκολη και τις επόμενες ώρες θα υποβληθεί σε σοβαρότατη και πολύωρη εγχείρηση, «στην προσπάθεια διασώσεως του αριστερού οφθαλμού του που είναι το πρωτεύον έργο των ιατρών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ