ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο-Καυστικό υγρό: Δεν ήθελε να προκαλέσει κακό, λέει ο δικηγόρος της 38χρονης

Ηράκλειο-Καυστικό υγρό: Δεν ήθελε να προκαλέσει κακό, λέει ο δικηγόρος της 38χρονης
Ο δικηγόρος της ανέφερε ότι ενδεχομένως να είχε το καυστικό υγρό μαζί της «για την ασφάλειά της» EUROKINISSI / ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Τον ισχυρισμό πως η 38χρονη δεν είχε προσχεδιάσει την επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος του 36χρονου εν διαστάσει συζύγου της στο Ηράκλειο, εξέφρασε ο δικηγόρος της Μάνος Δρακωνάκης.

«Ήταν καθαρά μια πράξη αυθορμητισμού», «δεν ήθελε να προκαλέσει κακό ή να βλάψει», «υπήρξε μια δράση και μια αντίδραση» τόνισε στο Mega ο συνήγορός της γυναίκας και εξέφρασε την άποψη ότι ενδεχομένως να είχε το καυστικό υγρό μαζί της «για την ασφάλειά της».

Επιχειρηματολόγησε ακόμη λέγοντας πως όταν θέλεις να κάνεις ένα έγκλημα δεν ήταν επιλέγεις ένα ξενοδοχείο με τόσο κόσμο και με τόσες κάμερες και πως εάν ήταν όντως αυτός ο στόχος της θα μπορούσε να το πράξει στα προηγούμενα 4 ή 5 ραντεβού τους.

Αδελφή θύματος: «Θα χρειαστεί 25 χειρουργεία»

Καταπέλτης κατά της 38χρονης είναι η αδερφή του 36χρονου που δέχτηκε επίθεση με καυστικό υγρό στην Κρήτη, λέγοντας πως η φερόμενη δράστις «έχει πει πάρα πολλά ψέματα για την υπόθεση».

Όπως ανέφερε στον ΑΝΤ1, το πρώτο χειρουργείο του αδελφού της διήρκησε 12 ώρες, ενώ θα χρειαστεί να υποβληθεί σε 25 παρόμοιες επεμβάσεις για να αντιμετωπίσει τα τραύματά του.

«Μπήκαμε για το πρώτο χειρουργείο στις 7 το πρωί και βγήκαμε στις 6:30 το απόγευμα. Ο κερατοειδής χιτώνας του είναι καμένος και εκεί ο γιατρός είπε ότι θα πάμε σε μόσχευμα. Έχει τραύματα σε πρόσωπο, λαιμό και πλάτη» είπε η ίδια.

Σύμφωνα με την αδερφή του, «θα μπει ξανά στο χειρουργείο σε 12 ημέρες, θα χρειαστούν 25 χειρουργεία».

Η γυναίκα υποστήριξε ότι η 38χρονη «πέταξε ένα δίκιλο βάζο με την καυστική ουσία» στον αδερφό της σημειώνοντας ότι είδε το επίμαχο βάζο όταν πήγε στην ασφάλεια Ηρακλείου.

«Είχε αναμείξει το καυστικό υγρό με υγρό από τις πισίνες. Έχει πει πάρα πολλά ψέματα» πρόσθεσε για την 38χρονη.

Κατήγγειλε, δε, ότι η 38χρονη η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, «έχει ξανακάνει παρόμοια πράγματα και στο παρελθόν» ενώ για τα κίνητρά της είπε ότι «ήταν ζήλια για να μην τον αφήσει ήσυχο. Είναι μυθομανής, επικίνδυνη, εμμονική και ζηλιάρα».

Σημειώνεται πως η κατηγορούμενη έλαβε προθεσμία να απολογηθεί το Σάββατο στην ανακρίτρια που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Δεν ήταν βιτριόλι, αλλά «καθαριστικό» το καυστικό υγρό υποστήριξε στις πρώτες δηλώσεις της, μέσω του δικηγόρου της Απόστολου Λύτρα.

Συγκεκριμένα ο κ. Λύτρας σε δηλώσεις του αμέσως μετά την παράδοση της στις Αρχές ανέφερε ότι η 38χρονη ισχυρίζεται ότι επρόκειτο για μια μικρή ποσότητα υγρού, το οποίο πάντως όπως τόνισε δεν ήταν βιτριόλι, αλλά καθαριστικό.

Ο ίδιος είπε ότι η παράδοση της 38χρονης είχε προγραμματιστεί και είχαν ενημερωθεί οι Αρχές.

«Το μόνο που μου έχει μεταφέρει είναι ότι έχουν ακουστεί αρκετά πράγματα τα οποία δεν στέκουν με την πραγματικότητα. Το συγκεκριμένο υγρό, από αυτά που μας είπε, είναι ελάχιστης ποσότητας και είναι καθαριστικό. Ουσιαστικά καμία σχέση με βιτριόλι που έχει ακουστεί» ανέφερε ο κ. Λύτρας.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι πρόκειται για «μία κακοποιημένη γυναίκα, από τα λεγόμενά της. Έχει δεχθεί αρκετές φορές ξυλοδαρμούς από τον σύζυγό της και μάλιστα την ημέρα που υπήρχε το ραντεβού στο ξενοδοχείο, δεν θέλω ακόμα να το πω θα το αναφέρει η ίδια , έγινε κάτι πάρα πολύ σοβαρό».

Η 38χρονη, εναντίον της οποίας ο εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, σε συνεντεύξεις της σε μέσα ενημέρωσης, έχει ομολογήσει την πράξη της λέγοντας πως «θόλωσα και του έριξα το μπουκαλάκι με το καυστικό υγρό» επειδή όπως ανέφερε πως ήταν θύμα κακοποιητικής συμπεριφοράς τόσο από τον 36χρονο όσο και από τον αδερφό του.

Μάλιστα, αναμένεται να καταθέσει στις Αρχές ότι δέχεται απειλές για την ζωή της ενώ θα παραδώσει ηχογραφημένες συνομιλίες και θα ζητήσει την προστασία τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ