ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Ηλικιωμένη παγίδευσε απατεώνα και τον παρέδωσε στην Αστυνομία

Πάτρα: Ηλικιωμένη παγίδευσε απατεώνα και τον παρέδωσε στην Αστυνομία
Ο δράστης προσπάθησε να ξεγελάσει την ηλικιωμένη λέγοντας της πως δήθεν η κόρη της είχε τροχαίο ατύχημα ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI (Φωτογραφία αρχείου)

Ευφυέστατη και θαρραλέα, αποδείχθηκε μια 73χρονη στην Πάτρα που κατάφερε χωρίς πολύ κόπο να παγιδεύσει τον δράστη που προσπάθησε να την εξαπατήσει και να τον παραδώσει στην Αστυνομία.

Ο απατεώνας προσπάθησε να την ξεγελάσει λέγοντας της πως δήθεν η κόρη της είχε τροχαίο ατύχημα και έχριζε άμεσης και κοστοβόρας χειρουργικής επέμβασης. Η ηλικιωμένη γυναίκα δεν τα έχασε και αμέσως τον ρώτησε αν πρόκειται για την κόρη της την Κατερίνα, χρησιμοποιώντας ψεύτικο όνομα. Όταν εκείνος συμφώνησε πως έτσι λένε το δήθεν θύμα του τροχαίου, οι υποψίες της επιβεβαιώθηκαν.

Περιγράφοντας το περιστατικό στην τοπική ιστοσελίδα thebest.gr, ανέφερε πώς πριν κλείσει ραντεβού με τον απατεώνα για να του δώσει τα χρήματα, επικοινώνησε με τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Πατρών. Όταν, λοιπόν, ο 35χρονος δράστης πήγε στο σπίτι της για να παραλάβει την τσάντα με τα χρήματα, εκεί τον περίμεναν οι αστυνομικοί που ήταν κρυμμένοι σε διάφορα σημεία περιμετρικά αλλά και μέσα στο σπίτι της ηλικιωμένης. Με μία κίνηση τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν επ' αυτοφώρω.

Σημειώνεται, επιπλέον, πως η ηλικιωμένη είχε φροντίσει να γεμίσει την τσάντα με... περιοδικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ