ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός-Κρήτη: Συνέχεια του σεισμού της Καρπάθου λέει ο Ε. Λέκκας

Σεισμός-Κρήτη: Συνέχεια του σεισμού της Καρπάθου λέει ο Ε. Λέκκας
emsc-csem.org

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι, παρά τον πανικό που επικράτησε στην Κρήτη, μετά την ισχυρό σεισμό των 5,5R που σημειώθηκε στις 11.36 το πρωί της Τετάρτης.

«Αξιολογούμε τα δεδομένα και παραμένουμε σε επιφυλακή. Γνωρίζουμε όμως ότι ούτως ή άλλως πρόκειται για μια περιοχή με υψηλή σεισμική δραστηριότητα», ανέφερε για στο Newsbomb.gr o Γεράσιμος Χουλιάρας.

O καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευθύμιος Λέκκας, τόνισε, επίσης στο newsbomb.gr, ότι «ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε ένα μεγάλο τμήμα της ανατολικής Κρήτης», ενώ σημείωσε ότι «η δόνηση αποτελεί συνέχεια του μεγάλου σεισμού που είχε σημειωθεί πριν από ενάμιση χρόνο στην Κάρπαθο».

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη, ο κ. Λέκκας ισχυρίστηκε ότι «δε θα πρέπει να υπάρχει ανησυχία, ούτε στους κατοίκους, ούτε στους τουρίστες, ούτε στα παιδιά. Οι υποδομές και τα κτίρια αντέχουν σε μεγαλύτερα μεγέθη που ξεπερνούν τα 6R».

Ρωγμές στο κτίριο του σχολείου της πρώην Ακαδημίας

Ρωγμές εμφανίστηκαν στο κτίριο του σχολείου της πρώην Ακαδημίας, όπου στεγάζονται τα 53ο & 54ο Δημοτικά Σχολεία, τα οποία και εκκενώθηκαν προληπτικά.

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,5R στην Κρήτη

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στις 11.36 το πρωί της Τετάρτης στην Κρήτη, και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο Ηράκλειο, αλλά και σε περιοχές των υπόλοιπων νομών του νησιού.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 31 χλμ. ανατολικά της Ζάκρου, ενώ το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 10 χλμ.

Το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο αναφέρει ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 5,2R και ότι το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 20 χλμ.

Σύμφωνα με Μέσα ενημέρωσης του Ηρακλείου, υπήρξαν ολιγόλεπτες διακοπές ρεύματος. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς και υλικές ζημιές.

iframe width="100%" height="450" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/265822638&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true">

ΔΗΜΟΦΙΛΗ