ΕΛΛΑΔΑ

28η Οκτωβρίου: Πλάνα από τη μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

28η Οκτωβρίου: Πλάνα από τη μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη
Στη μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την 28η Οκτωβρίου λαμβάνουν μέρος 21 σχολεία EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Ξεκίνησε πριν από λίγο η μαθητική παρέλαση στην οδό Τσιμισκή, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Μικροί και μεγάλοι δίνουν από νωρίς το παρών κρατώντας σημαιάκια προκειμένου μα χειροκροτήσουν τους μαθητές που παρελαύνουν.

Την παρέλαση άνοιξε η Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης και ακολούθησαν οι σημαιοφόροι των 21 σχολείων και στη συνέχεια το 24ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα thestival.gr παρέλαση ξεκίνησε από τη Διαγώνιο και θα τερματίσει στην Ι. Δραγούμη (ο χώρος επισήμων στη διασταύρωση των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους). Στην παρέλαση λαμβάνουν μέρος 21 σχολεία που ορίστηκαν από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, καθώς και τα τμήματα των σημαιοφόρων των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι η τελευταία μαθητική παρέλαση για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου έγινε το 2019. Το 2020 δεν πραγματοποιήθηκε λόγω μέτρων για τον κορωνοϊό και το 2021 με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών δεν πραγματοποιήθηκε λόγω Εθνικού πένθους για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Στην παρέλαση δίνουν το παρών μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με την ΝΔ, Δημήτρης Κούβελας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Πέτρος Λεκάκης και ο γενικός γραμματέας επικοινωνίας και ενημέρωσης, Δημήτρης Γαλαμάτης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ