ΕΛΛΑΔΑ

Εκκενώθηκαν οι γραμμές του τρένου στην Ειδομένη

Εκκενώθηκαν οι γραμμές του τρένου στην Ειδομένη

Στην εκκένωση των γραμμών του τρένου στην Ειδομένη έχουν προχωρήσει οι αστυνομικές αρχές. 

Όλες οι μεγάλες σκηνές πάνω στις γραμμές και παραπλεύρως έχουν απομακρυνθεί, ενώ οι μετανάστες επιβιβάζονται ήδη στα λεωφορεία.

Η επιχείρηση στη σιδηροδρομική γραμμή θα συνεχιστεί ενώ έχουν αρχίσει να συζητούνται οι διαδικαστικές λεπτομέρειες για να λειτουργήσει ξανά η γραμμή του ΟΣΕ.

Από τη χαρτογράφηση της Ειδομένης οι αστυνομικοί είχαν διαπιστώσει ότι σε αυτήν την περιοχή της Ειδομένης είχαν εγκατασταθεί οι αλλοδαποί με την πιο σκληρή συμπεριφορά. Ήταν ακριβώς αυτό το κομμάτι που είχε προβληματίσει περισσότερο τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ όταν σχεδίαζαν την επιχείρηση.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όσα είχε πει πριν ένα μήνα περίπου στη Βουλή η υφυπουργός Υποδομών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η ζημιά που υπέστη η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το διάστημα 19 Μαρτίου- 19 Απριλίου 2016 αγγίζει το 1 εκατ. ευρώ, ενώ η εκτιμώμενη ζημιά για το διάστημα 19 Νοεμβρίου έως 11 Δεκεμβρίου 2015 φθάνει τα 2 εκατ. ευρώ.

Η ζημιά θα καλυφθεί από την αύξηση του μεταφορικού της έργου και από την καταβολή επιπλέον κονδυλίων από την Ε.Ε., ανέφερε η Μαρίνα Χρυσοβελώνη απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του αντιπροέδρου της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ