ΕΛΛΑΔΑ

Ομάδα «ΖΕΥΣ» - Συγκλονίζει ο Επισμηναγός Γιακουμής: Τιμή σε εκείνους που φυλάσσουν Θερμοπύλες

Ομάδα «ΖΕΥΣ» - Συγκλονίζει ο Επισμηναγός Γιακουμής: Τιμή σε εκείνους που φυλάσσουν Θερμοπύλες
Ο ιπτάμενος της Πολεμικής Αεροπορίας εκτέλεσε μια σειρά εντυπωσιακών ελιγμών που «έκοψαν την ανάσα» των περισσότερων από 20.000 θεατών της στρατιωτικής παρέλασης. EUROKINISSI / ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Μια εντυπωσιακή επίδειξη ακροβατικών και παράτολμων ελιγμών παρουσίασε για ακόμη μία χρονιά, στο πλαίσιο της στρατιωτικής παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, η ομάδα «ΖΕΥΣ» της Πολεμικής Αεροπορίας, με «πρωταγωνιστή» το αεροσκάφος  F-16 Fighting Falcon της 340ης Μοίρας που ανήκει στην 115 Πτέρυγα Μάχης και πιλότο τον ιπτάμενο Επισμηναγό, Απόστολο Γιακουμή.

Ο ιπτάμενος της Πολεμικής Αεροπορίας εκτέλεσε μια σειρά εντυπωσιακών ελιγμών που «έκοψαν την ανάσα» των περισσότερων από 20.000 θεατών της στρατιωτικής παρέλασης.

Στο μήνυμά του προς τους απανταχού Έλληνες, ο Επισμηναγός Γιακουμής δήλωσε:

«Είμαστε και θα παραμείνουμε έτοιμοι να πράξουμε τα ίδια με την γενιά του 1940. Τιμή σε εκείνους όπου στη ζωή των όρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες. Χρόνια πολλά στην Ελλάδα, Χρόνια πολλά στη Θεσσαλονικη», είπε ο Έλληνας ιπτάμενος.

Στην αντιφώνησή της η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου είπε:

«Κύριε Επισμηναγέ, γιορτάζουμε σήμερα τους ήρωες που πολέμησαν στο Αλβανικό έπος και θυσίασαν και τη ζωή τους για την ελευθερία μας και μαζί τους όλους εσάς στις Ένοπλες Δυνάμεις άοκνους φρουρούς που διασφαλίζεται την εθνική κυριαρχία. Η πατρίδας σας ευγνωμονεί. Χρόνια πολλά και καλλές προσγειώσεις».

Την παρουσίαση της επίδειξης πραγματοποίησε ο ιπτάμενος Νικόλαος Παπαϊσιδώρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ