ΕΛΛΑΔΑ

28η Οκτωβρίου: Μαζική η έξοδος από την πρωτεύουσα - Γεμίζουν οι χειμερινοί προορισμοί

28η Οκτωβρίου: Μαζική η έξοδος από την πρωτεύουσα - Γεμίζουν οι χειμερινοί προορισμοί
Περισσότερα από 160.000 οχήματα έχουν περάσει από τα διόδια των εθνικών οδών Eurokinissi

Κύμα φυγής παρατηρείται το τελευταίο 24ωρο από την πρωτεύουσα, για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου. Την ίδια ώρα, γεμίζουν οι δημοφιλείς χειμερινοί προορισμοί. 

Εικόνα μαζικής εξόδου από την πρωτεύουσα καταγράφηκε τις τελευταίες ώρες, ειδικά σε ό,τι αφορά τις εθνικές οδούς. Αυξημένη ήταν η κίνηση στα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών, ενώ πλέον η κατάσταση έχει αρχίσει να εξομαλύνεται.

Μέχρι τις 14:00 σήμερα, Παρασκευή (28/10), περισσότερα από 72.633 οχήματα πέρασαν τα διόδια της Ελευσίνας ενώ παρόμοια είναι η εικόνα και στα διόδια των Αφιδνών από όπου 86.146 οδηγοί εγκατέλειψαν την Αθήνα.

Συνολικά, ο αριθμός των εξοδούχων του τριημέρου από τις δύο εθνικές οδούς υπολογίζεται περί τα 160.000 οχήματα.

Η Τροχαία έχει ανακοινώσει έκτακτα μέτρα για την έξοδο των εκδρομέων απαγορεύοντας την κίνηση των μεγάλων φορτηγών, άνω των 3,5 τόνων, στο ρεύμα εξόδου των εθνικών οδών.

Ανάλογη εικόνα καταγράφηκε τόσο στο λιμάνι του Πειραιά, όσο και στα ΚΤΕΛ.

Στην μαζική έξοδο για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου συνέβαλε και ο καλός καιρός, με τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και την ηλιοφάνεια.

Γεμάτοι οι δημοφιλείς προορισμοί

Μεγάλη η πληρότητα που καταγράφεται στους χειμερινούς προορισμούς για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, κάτι που επιβεβαιώνει την ανάγκη των πολιτών να ξεφύγουν έστω για λίγα 24ωρα.

Όπως έχει επισημάνει εγκαίρως το CNN Greece, στο 100% έφθασαν οι κρατήσεις στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης για το τριήμερο, ενώ υψηλές πληρότητες εμφάνιζαν και τα ξενοδοχεία σε δημοφιλείς προορισμούς.

Από τα μέσα Σεπτεμβρίου άλλωστε ήδη οι προ-κρατήσεις για πρώτο τριήμερο της χειμερινής σεζόν (Παρασκευή 28/10 έως Κυριακή 30/10), σε ολόκληρα διαμερίσματα και κατοικίες εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες, κατέγραφαν υψηλά ποσοστά, της τάξεως του 51%-85%, σύμφωνα με το Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates.

Λίγες μέρες πριν από το τριήμερο οι κρατήσεις πλέον κυμαίνονταν, από 85% έως και 100% ενώ στο μεγαλύτερο μέρος των δημοφιλών χειμερινών προορισμών βρίσκονταν άνω του 90%, με λίγα διαθέσιμα διαμερίσματα για τους ταξιδιωτών της τελευταίας στιγμής.

Ποιους προορισμούς επέλεξαν οι εκδρομείς

Σύμφωνα με το E-Real Estates:

Στην Αράχωβα οι κρατήσεις σε ολόκληρα διαμερίσματα και κατοικίες αγγίζαν το 90%, στα Καλάβρυτα το 97% και στα Ιωάννινα το 98%.

Το 100% έφτασαν οι κρατήσεις στο Μέτσοβο, όπως και στην Καστοριά χωρίς να εμφανίζονται πλέον διαθέσιμα ακίνητα στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης για το τριήμερο.

Στους χειμερινούς προορισμούς του Νομού Αρκαδίας, Δημητσάνα, Βυτίνα και Στεμνίτσα οι πληρότητες έφταναν το 100%, 85% και το 85% αντίστοιχα. Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένοι προορισμοί δεν καταγράφουν μεγάλη δυναμική στο κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων.

Στο Καρπενήσι οι κρατήσεις άγγιζαν το 98% ενώ στη Ναύπακτο το 92%.

Πληρότητα 91% καταγράφεται στην Καλαμάτα ενώ στο Ναύπλιο 94%.

Το 90% φτάνουν οι κρατήσεις στα Τρίκαλα Κορινθίας και το 87% στην Μακρινίτσα στο Πήλιο.

Την ίδια στιγμή μεγάλη ζήτηση καταγράφηκε για το τριήμερο -δίνοντας ανάσα στις επιχειρήσεις ενόψει χειμώνα - και σε ξενοδοχεία στους δημοφιλείς προορισμούς της χώρας. Οι πληρότητες σε κάποιες περιοχές διαμορφώθηκαν ακόμη και πάνω από το 90%. Οι καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν όλες τις προηγούμενες μέρες στη χώρα μάλιστα, έστρεψαν αρκετούς ταξιδιώτες όχι μόνο σε χειμερινούς προορισμούς αλλά και σε αρκετά νησιά όπως η Σαντορίνη, η Κρήτη, και η Πάρος.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ