ΕΛΛΑΔΑ

Σάμος: Επιχείρηση διάσωσης οκτώ μεταναστών ανοιχτά του νησιού

Σάμος: Επιχείρηση διάσωσης οκτώ μεταναστών ανοιχτά του νησιού
Οι συνολικά οκτώ αλλοδαποί (όλοι άνδρες) , μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος Σάμου και είναι καλά στην υγεία τους Λιμενικό Σώμα

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Παρασκευής (28/10) στη Σάμο, μετά από μήνυμα έκτακτης ανάγκης 112 από σκάφος στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του νησιού.

Άμεσα ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, καθώς άμεσα μετέβησαν στην περιοχή ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα σκάφος της δύναμης FRONTEX καθώς και ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-Ε.ΑΚΤ..

Εντοπίστηκαν πέντε άτομα σε φουσκωτό σκάφος οι οποίοι περισυνελέγησαν και είναι καλά στην υγεία τους. Οι ίδιοι ενημέρωσαν ότι σε λέμβο επέβαιναν τρία ακόμη άτομα τα οποία έπεσαν στη θάλασσα.

Στη συνέχεια, το ιταλικό σκάφος της δύναμης FRONTEX εντόπισε και περισυνέλεξε δύο ακόμη ανθρώπους από τη θαλάσσια περιοχή «'Τσαμπού Βουρλιωτών» ενώ, ένας άνδρας ακόμη, εντοπίστηκε κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν και στην ξηρά.

Οι συνολικά οκτώ αλλοδαποί (όλοι άνδρες), μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος Σάμου και είναι καλά στην υγεία τους, ενώ σύμφωνα με δήλωσή τους δεν υπήρχαν άλλοι επιβαίνοντες στη λέμβο.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ