ΕΛΛΑΔΑ

Παράταση ενός έτους στην τουριστική βίζα για Τούρκους πολίτες

Παράταση ενός έτους στην τουριστική βίζα για Τούρκους πολίτες
Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Μόσχα Wikimapia

Την επέκταση του πιλοτικού προγράμματος χορήγησης θεωρήσεων εισόδου (τουριστική visa) σε τουρίστες προερχόμενους από την Τουρκία, στα συνοριακά σημεία εισόδου των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως, Ρόδος, Σύμη και Καστελόριζο), αποφάσισε το Υπουργείο Εξωτερικών.

Η επέκταση του προγράμματος γίνεται με στόχο την ενίσχυση του τουρισμού.

Υπενθυμίζεται πως η χορήγηση βίζας πραγματοποιείται με το νέο ηλεκτρονικό σύστημα «VIS», με λήψη βιομετρικών δεδομένων των αιτούντων και ηλεκτρονικό έλεγχο των αιτήσεων.

Στο μεταξύ, σε νέα ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ότι η έκδοση θεωρήσεων στη Ρωσία γίνεται ομαλά και χαρακτηρίζει μεμονωμένα τα προβλήματα, τα οποία όπως αναφέρει, αφορούσαν την καθυστερημένης μεταφοράς και παράδοσης της αίτησης από τον ιδιώτη πάροχο στις προξενικές αρχές.

Το Υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ότι το Γενικό Προξενείο Μόσχας ενισχύθηκε με πρόσθετο προσωπικό και εξοπλισμό, έγινε επέκταση του χώρου θεωρήσεων, αναβάθμιση της ψηφιακής γραμμής επικοινωνίας με τις αρχές Σένγκεν και έγινε βελτίωση σε όλα τα επίπεδα του χρησιμοποιούμενου λογισμικού.

Οι ενέργειες αυτές είχαν ως αποτέλεσμα, σύμφωνα πάντα με την ίδια ανακοίνωση, την πλήρη και ταχεία εξυπηρέτηση των αιτούντων θεώρηση εισόδου (visa), με το χρόνο έκδοσης να έχει πλέον μειωθεί κάτω από τις δέκα ημέρες από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης στο Προξενείο.

Την ερχόμενη Κυριακή, 29 Μαΐου, μεταβαίνει στη Μόσχα, όπου και θα πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, κ. Νίκος Ξυδάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ