ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: Επιχείρηση εκκένωσης κατάληψης – Οκτώ συλλήψεις

Λάρισα: Επιχείρηση εκκένωσης κατάληψης – Οκτώ συλλήψεις
Πρόκειται για ένα κτήριο, που ανήκε στο δημοτικό γηροκομείο, και από το 2015 άτομα το είχαν καταλάβει χρησιμοποιώντας το μάλιστα πολλές φορές ως ορμητήριο επεισοδίων ΕΛΑΣ

Σε οκτώ συλλήψεις ατόμων γνωστών στον αντιεξουσιαστικό χώρο προχώρησαν οι αστυνομικοί, που από νωρίς το πρωί της Δευτέρας έστησαν επιχείρηση για ανακατάληψη κτηρίου στο κέντρο της Λάρισας.

Πρόκειται για ένα κτήριο, που ανήκε στο δημοτικό γηροκομείο, και από το 2015 άτομα το είχαν καταλάβει χρησιμοποιώντας το μάλιστα πολλές φορές ως ορμητήριο επεισοδίων.

Η επιχείρηση ήταν… επεισοδιακή, καθώς τα άτομα που ήταν στο εσωτερικό άρχισαν να πετούν στις αστυνομικές δυνάμεις πέτρες, ξύλα ακόμη και καναπέδες, με αποτέλεσμα δύο αστυνομικοί να τραυματιστούν.

Αυτή την ώρα, αστυνομικοί βρίσκονται στο εσωτερικό του κτηρίου ενώ κλιμάκιο της σήμανσης θα συγκεντρώσει και DNA και αποτυπώματα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, σε ανάρτησή του λίγη ώρα μετά την επιχείρηση, ανέφερε:

«Η ΕΛΑΣ σήμερα το πρωί απελευθέρωσε στη Λάρισα άλλο ένα δημόσιο κτήριο που επι 7 χρόνια τελούσε υπό κατάληψη. Πρόκειται για τον χώρο του δημοτικού γηροκομείου του Δήμου Λάρισας. Άβατα και ανομία δεν μπορούν να έχουν σχέση με την δημοκρατία μας. Συνεχίζουμε αποτελεσματικά!».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ