ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Άγριος ξυλοδαρμός μαθητή από οδηγό για την παρατήρηση στη διάβαση πεζών

Κρήτη: Άγριος ξυλοδαρμός μαθητή από οδηγό για την παρατήρηση στη διάβαση πεζών
Μαθητής διακομίστηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο και τον αυχένα μετά τον ξυλοδαρμό που δέχθηκε από οδηγό αυτοκινήτου Eurokinissi / Βασίλης Παπαδόπουλος (Φωτογραφία αρχείου)

Στο νοσοκομείο οδηγήθηκε μαθητής μετά την επίθεση που δέχθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης από οδηγό αυτοκινήτου για την παρατήρηση που του έκανε όταν δεν σταμάτησε στη διάβαση πεζών.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε κεντρικό δρόμο του Ηρακλείου όπου δύο μαθητές Λυκείου προσπάθησαν να περάσουν από την διάβαση για να πάνε στο σχολείο τους.

Ο οδηγός επιτέθηκε στους δύο μαθητές, όταν εκείνοι του έκαναν παρατήρηση με αποτέλεσμα ο ένας μαθητής να διακομιστεί του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο φέροντας σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο και τον αυχένα. Ο μαθητής υποβάλλεται σε μία σειρά από εξετάσεις, ενώ γονείς και διερχόμενοι οδηγοί μετέβησαν στο Αστυνομικό Μέγαρο για να υποβάλλουν μηνύσεις και να καταθέσουν για το περιστατικό.


Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν συγγενείς των δύο παιδιών στη τοπική ιστοσελίδα cretapost, τα δύο αγόρια ηλικίας 16 και 17 ετών επιχείρησαν να περάσουν από τη διάβαση πεζών κεντρική λεωφόρο για να πάνε στο σχολείο τους.

Ο οδηγός όμως του οχήματος δεν σταμάτησε, με αποτέλεσμα το ένα από τα δύο αγόρια, να του κάνει παρατήρηση, λέγοντας του «Που πας; Διάβαση…»

Ο θερμόαιμος οδηγός, τραβηξε χειρόφρενο και χωρίς να πει τίποτα, κατέβηκε από το αυτοκίνητο και γρονθοκόπησε το 17χρονο αγόρι ρίχνοντας το στο οδόστρωμα ενώ επιτέθηκε με σπρωξιές και στον 16χρονο φίλο του.

Διερχόμενοι μάλιστα οδηγοί επιτέθηκαν στον νταή οδηγό ενώ κάλεσαν την αστυνομία.

Άνδρες της Άμεσης Δράσης μέσα σε λίγα λεπτά, είχαν περάσει χειροπέδες στον 20χρονο θερμόαιμο οδηγό και τον μετέφεραν στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ο 17χρονος μαθητής διεκομίσθη στο νοσοκομείο με εμφανή τα σημάδια από τα χτυπήματα στο πρόσωπο του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ