ΕΛΛΑΔΑ

Σάμος: Έρευνες για τον εντοπισμό 8 μεταναστών - Διασώθηκαν τέσσερις

Σάμος: Έρευνες για τον εντοπισμό 8 μεταναστών - Διασώθηκαν τέσσερις
Δύο άτομα εντόπισε αλιευτικό σκάφος και άλλα δύο σκάφος τη FRONTEX ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI (Φωτογραφία αρχείου)

Τέσσερις μετανάστες που επέβαιναν σε φουσκωτή λέμβο που ανετράπη, διέσωσαν οι ελληνικές αρχές νότια της Σάμου. Αναζητούν ακόμη οκτώ.

Ειδικότερα, αλιευτικό σκάφος εντόπισε δύο άτομα στη θαλάσσια περιοχή νότια της Σάμου, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο του νησιού.

Κατά δήλωσή τους, επέβαιναν σε φουσκωτή λέμβο, η οποία ανετράπη μαζί με άλλα δέκα άτομα.

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες από το Λιμενικό και τη FRONTEX με τη συμμετοχή ελικοπτέρων και με παραπλέοντα πλοία.

Το σκάφος της δύναμης FRONTEX εντόπισε και περισυνέλεξε δύο ακόμα αλλοδαπούς από την ανωτέρω θαλάσσια περιοχή, οι οποίοι πρόκειται να μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου για τις απαραίτητες εξετάσεις.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του λιμενικού

«Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών βρίσκεται σε εξέλιξη από μεσημβρινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή 3,8 νότια Σαμιοπούλας ν. Σάμου, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ειδικότερα, η Λιμενική Αρχή Σάμου, ενημερώθηκε από κυβερνήτη αλιευτικού σκάφους για τον εντοπισμό δύο (02) αλλοδαπών στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή.

Οι ανωτέρω αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου ενώ κατά δήλωση τους ανέφεραν ότι επέβαιναν από κοινού με άλλα δέκα (10) άτομα σε φουσκωτή λέμβο, η οποία ανετράπη.

Άμεσα, ξεκίνησαν έρευνες με τη συμμετοχή τριών (03) περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενός (01) σκάφους της δύναμης FRONTEX, ελικοπτέρου SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας, αεροσκάφους της δύναμης FRONTEX, καθώς και παραπλέοντων πλοίων, ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί εντάσεως 4 bf..

Στη συνέχεια, το σκάφος της δύναμης FRONTEX εντόπισε και περισυνέλεξε δύο (02) ακόμα αλλοδαπούς από την ανωτέρω θαλάσσια περιοχή, οι οποίοι πρόκειται να μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου για τις απαραίτητες εξετάσεις.

Οι έρευνες συνεχίζονται και οποιαδήποτε εξέλιξη θα αναφερθεί με νεότερο δελτίο τύπου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ