ΕΛΛΑΔΑ

«Βιαστής με το τατουάζ»: Στη ΓΑΔΑ ο 45χρονος – Θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα

«Βιαστής με το τατουάζ»: Στη ΓΑΔΑ ο 45χρονος – Θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα
Η είδηση έγινε γνωστή από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ / INTIME

Στη ΓΑΔΑ έχει ήδη μεταφερθεί ο «βιαστής με το τατουάζ» που εντοπίστηκε στην Αλβανία και κατηγορείται για το βιασμό μιας γυναίκας στο Παλαιό Φάληρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αλβανική αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε τον 45χρονο στις 2:30 τα ξημερώματα και τον μετέφερε άμεσα στα σύνορα, όπου παραδόθηκε στα χέρια των Ελλήνων αστυνομικών που βρίσκονταν εκεί ως σύνδεσμος.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί μετέφεραν τον κρατούμενο στην Αθήνα και πλέον κρατείται στη ΓΑΔΑ μέχρι να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Κατά πληροφορίες, ο 45χρονος μεταφερθεί στα δικαστήρια κάποια στιγμή το απόγευμα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου δήλωσε πως δεν υπάρχει άλλη καταγγελία για βιασμό στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου από το συγκεκριμένο άτομο.

Ωστόσο, όπως είπε, όποια γυναίκα θεωρεί ότι ο συγκεκριμένος δράστης τους έχει επιτεθεί τότε μπορεί να προσέλθει σε ένα αστυνομικό τμήμα ή στη ΓΑΔΑ για να το καταγγείλει και να προχωρήσει η έρευνα.

Το tweet Θεοδωρικάκου

Η είδηση της σύλληψής του έγινε γνωστή το πρωί της Τρίτης από τον ίδιο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο.

«Θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη για την άνανδρη, απάνθρωπη και εγκληματική συμπεριφορά του» αναφέρει στο tweet του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Όπως προέκυψε τις τελευταίες ημέρες έπειτα από έρευνα, ο 45χρονος δεν είναι άγνωστος ούτε στις αρχές της Αλβανίας και δεν αποκλείεται να κατηγορηθεί και για άλλα αδικήματα στη γειτονική χώρα.

Τι έδειξαν τα ευρήματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων

Τα εγκληματολογικά εργαστήρια απάντησαν θετικά ότι το DNA που τους έστειλαν από προσωπικά αντικείμενα του 45χρονου ταυτίζεται απόλυτα με το DNA που άφησε ο δράστης στην επίθεση.

Πάντως, τόσο η γυναίκα που έπεσε θύμα βιασμού όσο και η γυναίκα που γλίτωσε την τελευταία στιγμή τον αναγνώρισαν ανεπιφύλακτα στη φωτογραφία που τους έδειξαν οι αστυνομικοί και μάλιστα ήταν μία φωτογραφία που οι Αρχές βρήκαν και πήραν από το σπίτι του δράστη.

Είχε διαφύγει από την Ελλάδα στις 27 Οκτωβρίου

Ο δράστης, φέρεται να πέρασε τα ελληνοαλβανικά σύνορα από το μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς τα ξημερώματα της 27ης Οκτωβρίου, πριν ακόμη ταυτοποιηθεί από τις ελληνικές αρχές.

Τη Δευτέρα (31/10), ο εκπρόσωπος του υπουργείου Δημόσιας Τάξης της Αλβανίας Γκέντσι Μουλάι δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι, αμέσως μετά τη λήψη σήματος από την ελληνική αστυνομία, η αλβανική αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό και διενεργεί ελέγχους για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του καταγγελλόμενου, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα.

«Για μένα είναι πεθαμένος»

Την ίδια στιγμή, σε κατάσταση σοκ, η μητέρα του, η οποία έχει δώσει κατάθεση στην Αστυνομία περιγράφοντας την κακοποίηση που δεχόταν, μιλώντας στην ΕΡΤ είπε για το γιο της:

«Λέω θα πάρω την αστυνομία, με τραβάει έτσι, μου κάνει εδώ έτσι… Δεν τον θέλω. Για μένα είναι πεθαμένος. Δεν μπορώ. Νιώθω ότι είναι πεθαμένος. Δεν τον θέλω, για μένα δεν τον θέλω. Είμαι 70 χρόνων. Λέω θα βγάλω μία σύνταξη, που έπαιρνε τα λεφτά. Πίνει τσίπουρο, πίνει μπύρες, ήρθε αστυνομία εδώ, βρήκε ένα τσιγάρο χασίς. Τέτοιο παιδί δεν το θέλω».

«Είμαι 70 χρονών και δεν έχω άλλες αντοχές να μιλάω γι’ αυτόν. Δεν θέλω να κάνω καμία δήλωση παρά μόνο ότι τον έχω ξεγράψει και δεν θέλω να τον δω ούτε πεθαμένο», ανέφερε η μητέρα του βιαστή του Παλαιού Φαλήρου.

Σε σχετική ερώτηση για τη συμπεριφορά του γιου της και αν της είχε επιτεθεί, η 70χρονη μητέρα του ανέφερε ότι αυτό δεν είχε συμβεί ωστόσο αρνήθηκε να σχολιάσει οτιδήποτε άλλο σε σχέση με αυτό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ