ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία στα μέσα μεταφοράς στην Αθήνα – Πώς και ποια θα κινηθούν

Απεργία στα μέσα μεταφοράς στην Αθήνα – Πώς και ποια θα κινηθούν
Φωτογραφία αρχείου από την πλατεία Συντάγματος (18 Μαρτίου 2016) EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης

Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ την Πέμπτη από τις 11.00 έως τις 16.00 και χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ από τις 11.00 έως τις 17.00 θα μείνει η πρωτεύουσα, συνέπεια των στάσεων εργασίας που έχουν αποφασίσει τα σωματεία των εργαζομένων τους προκειμένου να πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς αντιδρούν στην υπαγωγή των συγκοινωνιακών εταιρειών στο νέο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων και επενδύσεων, καταγγέλλοντας ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η ιδιωτικοποίησή τους.

Στις συνελεύσεις τους θα αποφασίσουν τις περαιτέρω δράσεις τους.

Η πρόταση με την οποία θα κατέβει το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργία Μετρό Αθήνας στη γενική συνέλευση θα είναι «απεργίες επαναλαμβανόμενες με εκτίμηση της κατάστασης, παράλληλα με δράσεις και ενημέρωση με διάφορους τρόπους προς τους πολίτες τι ακριβώς σημαίνει το ξεπούλημα τον δημοσίων αστικών συγκοινωνιών».

Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες με ανακοινώσεις τους δηλώνουν μεταξύ άλλων πως μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου «Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις μπαίνει και επίσημα πλέον η σφραγίδα που ανοίγει το δρόμο των εκχωρήσεων σε ό,τι απέμεινε από τον εθνικό μας πλούτο.

«Τα κοινωνικά αγαθά μπαίνουν σιγά σιγά στη μηχανή που τα μεταλλάσει σε αγοραία προϊόντα που θα τα εκμεταλλεύονται - νομίμως - οι κρατικοδίαιτοι «επενδυτές», οπότε οι υπηρεσίες θα γίνουν απρόσιτες για τους μετακινούμενους πολίτες του μόχθου», αναφέρει η ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ