ΕΛΛΑΔΑ

Βύθιση σκάφους στην Εύβοια: Αγωνία για την τύχη 58 μεταναστών

Βύθιση σκάφους στην Εύβοια: Αγωνία για την τύχη 58 μεταναστών
Συνεχίζονται οι υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον εντοπισμό και διάσωση των μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή του στενού Καφηρέα στην Εύβοια Λιμενικό Σώμα

Υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, καθώς έχει πέσει το σκοτάδι και στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση των μεταναστών που επέβαιναν στο σκάφος που βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή του στενού Καφηρέα στην Εύβοια, την Τρίτη (1/11).

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 58 μετανάστες παραμένουν στη θάλασσα, χωρίς σωσίβια, ενώ ένα άτομο εντοπίστηκε και διασώθηκε τις τελευταίες ώρες.

Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον εντοπισμό και τη διάσωση των ανθρώπων συνεχίζεται με πλωτά σκάφη του λιμενικού. Έως τη δύση του ηλίου, στην επιχείρηση συμμετείχε και ελικόπτερο, μαζί με σκάφη του λιμενικού και παραπλέοντα πλοία.

Το σκάφος που βυθίστηκε φέρεται να ξεκίνησε από τη Σμύρνη. Σύμφωνα με δηλώσεις διασωθέντων, στο σκάφος επέβαιναν Αφγανοί, Αιγύπτιοι και Ιρανοί μετανάστες.

Στη δημοσιότητα δόθηκε, νωρίτερα, βίντεο από την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης 9 αλλοδαπών εκ των 68 που επέβαιναν στο σκάφος, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, κατά τη διάσωση των 9 ατόμων στη βραχονησίδα Μανδήλου, κανένας δεν έφερε σωστικό εξοπλισμό.

Όπως έγινε γνωστό, οι εννέα διασωθέντες μεταφέρθηκαν στην Κάρυστο.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των μεταναστών ξεκίνησαν όταν το Λιμενικό Σώμα ενημερώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, (1η Νοεμβρίου), για ένα σκάφος αγνώστων στοιχείων και με αγνώστου αριθμό επιβατών, ότι βρίσκεται σε κίνδυνο.

Ωστόσο, αρχικά δεν είχε δηλωθεί το ακριβές σημείο στο οποίο βρισκόταν το σκάφος ή οποιαδήποτε άλλη λεπτομέρεια που θα μπορούσε να προσδιορίσει το ακριβές στίγμα του.

Άμεσα, ξεκίνησαν έρευνες με τη συμμετοχή ενός ελικοπτέρου και δύο παραπλέοντων πλοίων, ενώ η επιχείρηση διεξάγεται υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθώς στην περιοχή πνέουν βόρειοι άνεμοι εντάσεως 7-8 μποφόρ με ριπές άνεμου που φτάνουν τα 9 μποφόρ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ