ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε η ηθοποιός Μαργαρίτα Λαμπρινού

Πέθανε η ηθοποιός Μαργαρίτα Λαμπρινού
Η ηθοποιός Μαργαρίτα Λαμπρινού νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Σωτηρία λόγω κορωνοϊού Facebook

Πέθανε, σε ηλικία 97 ετών, η ηθοποιός Μαργαρίτα Λαμπρινού.

Τη θλιβερή είδηση γνωστοποίησε μέσα από ανάρτησή του στο Facebook ο πρόεδρος του Σωματείου Ηθοποιών Ελλάδας, Σπύρος Μπιμπίλας.

H ίδια νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Σωτηρία λόγω κορωνοϊού.

Τη δυσάρεστη είδηση αποκάλυψε το πρωί της Τετάρτης 2/11 ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος έγραψε στο Facebook: «Με μεγάλη μου θλίψη πληροφορήθηκα την αποχώρηση από τη ζωή της σπουδαίας ηθοποιού και φίλης Μαργαρίτας Λαμπρινού η οποία έφυγε στα 97 της, χτυπημένη από τον κορωνοϊό στο νοσοκομείο Σωτηρία εχθές το βράδυ. Ήταν από τις τελευταίες επιζώσες ηθοποιούς από τις σπουδαίες ταινίες του Βασίλη Λογοθετίδη, με πλούσια καριέρα στο θέατρο και στον κινηματογράφο, κόσμησε το εθνικό μας θέατρο για πολλά χρόνια με το ταλέντο της, πιστή σύντροφος του μεγάλου ηθοποιού Σταυρού Ξενίδη που και αυτός βρισκόταν μαζί της για πολλά χρόνια στο γηροκομείο Αθηνών.

Είναι ο πρώτος άνθρωπος του θεάτρου που γνώρισα πριν 55 χρόνια γιατί συναντιόμασταν στο γηροκομείο Πειραιώς όπου στο ίδιο δωμάτιο ήταν η προγιαγιά μου και η θεία της, ο πρώτος άνθρωπος που μου δίδαξε την σημασία και τη σπουδαιότητα της χειμερινής κολύμβησης και ο πρώτος άνθρωπος που μου έστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στην πρώτη μου θεατρική παράσταση.. Καλό ταξίδι αγαπημένη μας Μαργαρίτα».

Ποια ήταν η Μαργαρίτα Λαμπρινού

Η Μαργαρίτα Λαμπρινού γεννήθηκε στην Αίγυπτο το 1925, όπου πρωτοεμφανίστηκε σε παραστάσεις της παροικίας.

Συνεργάστηκε με το θίασο Μυράτ, με το Πειραματικό θέατρο της Μαριέττας Ριάλδη, με το Αρχαίο Αττικό Θέατρο, την Ελληνική Λαϊκή Σκηνή, τον θίασο Αλίκης (Θεοδωρίδου) κ.α.

Έπαιξε σε 9 μόλις ταινίες, από το 1954 («Χαρούμενο ξεκίνημα», Δεσποινίς Δήμητρα) έως το 1984, σε δύο παραγωγές του νέου ελληνικού κινηματογράφου («Λούφα και παραλλαγή» & «Ξαφνικός έρωτας».

Ασχολήθηκε περισσότερο με το θέατρο ωστόσο εμφανίστηκε και σε τηλεοπτικές θεατρικές παραγωγές.

Ήταν παντρεμένη με τον ηθοποιό Σταύρο Ξενίδη. Είχαν παντρευτεί δύο φορές. Ο πρώτος γάμος έγινε το 1955 όμως δεν κράτησε περισσότερο από ένα χρόνο. Έπειτα από 20 χρόνια συναντήθηκαν και πάλι όπου ενώθηκαν εκ νέου με τα δεσμά του γάμου.

Ο γάμος αυτός κράτησε μέχρι το 2008 όταν ο σύζυγός της, Σταύρος Ξενίδης μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο που είχε υποστεί, έφυγε από τη ζωή. Το ζευγάρι τα τελευταία χρόνια της κοινής τους ζωής, τα πέρασε στο Γηροκομείο Αθηνών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ