ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στην Εύβοια: Τουλάχιστον 20 μετανάστες νεκροί από το ναυάγιο

Τραγωδία στην Εύβοια: Τουλάχιστον 20 μετανάστες νεκροί από το ναυάγιο
Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης του λιμενικού σώματος στη θαλάσσια περιοχή συνεχίζεται INTIME

Στους 20 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από το ναυάγιο σκάφους με μετανάστες που σημειώθηκε στο Στενό Καφηρέα στην Εύβοια.

Νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης (02/11) πλωτό του λιμενικού ανέσυρε από τη θαλάσσια περιοχή ακόμα τρεις σορούς.

Συνολικά από το ναυάγιο έχουν ανασυρθεί 20 σοροί, ενώ έχουν διασωθεί 12 άτομα μεταξύ των οποίων και ένα 16χρονος ανήλικος που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Καρύστου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό που θα μεταφερθούν τα θύματα του ναυαγίου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των διασωθέντων στο σκάφος που βυθίστηκε επέβαιναν συνολικά 68 άτομα.

Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης του λιμενικού σώματος στη θαλάσσια περιοχή συνεχίζεται.

«Δεν φόραγε κανένας σωσίβιο»

Υπενθυμίζεται ότι το σκάφος φέρεται να ξεκίνησε από τη Σμύρνη με 68 άτομα. Σύμφωνα με δηλώσεις διασωθέντων, στο σκάφος επέβαιναν Αφγανοί, Αιγύπτιοι και Ιρανοί μετανάστες.

Όπως ανέφερε και το Λιμενικό, κατά τη διάσωση των 9 ατόμων στη βραχονησίδα Μανδήλου, κανένας δεν έφερε σωστικό εξοπλισμό. Οι πρώτοι εννέα διασωθέντες μεταφέρθηκαν στην Κάρυστο.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των μεταναστών ξεκίνησαν όταν το Λιμενικό Σώμα ενημερώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, (1η Νοεμβρίου), για ένα σκάφος αγνώστων στοιχείων και με αγνώστου αριθμό επιβατών, ότι βρίσκεται σε κίνδυνο.

Ωστόσο, αρχικά δεν είχε δηλωθεί το ακριβές σημείο στο οποίο βρισκόταν το σκάφος ή οποιαδήποτε άλλη λεπτομέρεια που θα μπορούσε να προσδιορίσει το ακριβές στίγμα του.

Άμεσα, ξεκίνησαν έρευνες με τη συμμετοχή ενός ελικοπτέρου και δύο παραπλέοντων πλοίων, ενώ η επιχείρηση διεξάγεται υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθώς στην περιοχή πνέουν βόρειοι άνεμοι εντάσεως 7-8 μποφόρ με ριπές άνεμου που φτάνουν τα 9 μποφόρ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του λιμενικού

«Αναφορικά με την ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών στην θαλάσσια περιοχή στενού Καφηρέα που ξεκίνησε, πρώτες πρωινές ώρες χθες, γνωρίζεται ότι μεσημβρινές ώρες χθες, παραπλέον Φ/Γ το οποίο είχε δεσμευτεί από το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. να συμμετάσχει στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, εντόπισε σώο έναν αλλοδαπό, τον οποίο περισυνέλεξε Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και τον μετέφερε στην Κάρυστο. Επιπλέον, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμεναρχείου Καρύστου, εντόπισαν καλά στην υγεία του έναν ακόμα αλλοδαπό, στην περιοχή “ΜΠΟΥΡΟΥ” και τον μετέφεραν στην Κάρυστο.
Πρωινές ώρες σήμερα, Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, εντόπισε και περισυνέλεξε μία σορό άνδρα, η οποία μεταφέρθηκε στο “ΔΙΟΚΛΕΙΟΝ” Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου.
Συνολικά μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί έντεκα (11) αλλοδαποί άνδρες και έχει ανασυρθεί μία (01) σορός άνδρα.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καρύστου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ