ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη γιατρού στην Αττική - Χορηγούσε σκευάσματα ντόπινγκ σε αθλητές

Σύλληψη γιατρού στην Αττική - Χορηγούσε σκευάσματα ντόπινγκ σε αθλητές
Μεταξύ άλλων υποσχόταν θεραπείες για αποκατάσταση τραυματισμών, ενίσχυση αθλητικών επιδόσεων, απώλεια βάρους, αύξηση της λίμπιντο και καταπολέμηση της γήρανσης ΙΝΤΙΜΕ NEWS (ΑΡΧΕΙΟ)

Στη σύλληψη μιας γιατρού στην Αττική που χορηγούσε σκευάσματα ντόπινγκ και άλλες μη εγκεκριμένες θεραπειών σε αθλητές, προχώρησε χθες Τρίτη (01/11) η αστυνομία.

Η γιατρός φέρεται να χορηγούσε τις εν λόγω θεραπείες τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2020 είτε στο χώρο των πελατών της, είτε στην οικία της.

Είχε μάλιστα δημιουργήσει και ιστοσελίδα στην οποία διαφήμιζε τα προϊόντα που προσέφερε, ενώ συστήσει και εταιρία με ανύπαρκτες, όπως διαπιστώθηκε, εγκαταστάσεις.

Μεταξύ άλλων υποσχόταν θεραπείες για αποκατάσταση τραυματισμών, ενίσχυση αθλητικών επιδόσεων, απώλεια βάρους, αύξηση της λίμπιντο και καταπολέμηση της γήρανσης.

Όπως διαπιστώθηκε τα σκευάσματα δεν ήταν γνήσια και έφεραν πλαστή ταινία γνησιότητας του ΕΟΦ, ενώ χρησιμοποιούσε και απαγορευμένες ουσίες από το εξωτερικό.

Κατά την έρευνα στο σπίτι της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος σκευασμάτων, τα οποία απεστάλησαν στον ΕΟΦ για εργαστηριακή εξέταση.

Κατασχέθηκε το κινητό της τηλέφωνο, το οποίο θα αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για εξέταση.

Η συλληφθείσα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας με τη συνδρομή επιθεωρητών του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), συνελήφθη χθες, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022, σε περιοχή της Αττικής, γιατρός κατηγορουμένη για χορήγηση σκευασμάτων ντόπινγκ και άλλων μη εγκεκριμένων θεραπειών σε αθλητές, καθώς και απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2020, εκμεταλλευόμενη την ιδιότητα της, χορηγούσε τις εν λόγω θεραπείες κυρίως σε αθλητές, είτε στο χώρο του πελάτη, είτε στην οικία της.

Μάλιστα, για τη διαφήμιση των προϊόντων που προσέφερε, είχε δημιουργήσει και σχετική ιστοσελίδα, ενώ παράλληλα για τη νομιμοποίηση της δραστηριότητας της είχε συστήσει εταιρία με ανύπαρκτες, όπως διαπιστώθηκε, εγκαταστάσεις.

Η χορήγηση των θεραπειών είχε σκοπό την αποκατάσταση τραυματισμών, την ενίσχυση των αθλητικών επιδόσεων και του ανοσοποιητικού συστήματος, την αντιμετώπιση της εξάντλησης, την απώλεια βάρους, την αύξηση της λίμπιντο καθώς και την καταπολέμηση της γήρανσης.

Τα συστατικά των θεραπειών προέρχονταν από τρείς (3) κατηγορίες σκευασμάτων και συγκεκριμένα:

  • μη γνήσια φαρμακευτικά σκευάσματα (ντόπινγκ) με πλαστή ταινία γνησιότητας του ΕΟΦ,
  • φαρμακευτικά σκευάσματα με απαγορευμένες ουσίες από το εξωτερικό χωρίς άδεια κυκλοφορίας του ΕΟΦ και
  • φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία είχε αποκτήσει μέσω εικονικών συνταγογραφήσεων προκαλώντας οικονομική ζημιά σε βάρος του ΕΟΠΠΥ.

Κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος των προαναφερόμενων σκευασμάτων, τα οποία απεστάλησαν στον ΕΟΦ για εργαστηριακή εξέταση, ενώ κατασχέθηκε και το κινητό της τηλέφωνο, το οποίο θα αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για εξέταση.

Η συλληφθείσα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ