ΕΛΛΑΔΑ

Vintage... παγκάκι σε στάση λεωφορείου στη Θεσσαλονίκη

Vintage... παγκάκι σε στάση λεωφορείου στη Θεσσαλονίκη
Καρέκλες από... σετ τραπεζαρίας αντί για παγκάκι τοποθέτησαν άγνωστοι σε στάση στην Θεσσαλονίκη EUROKINISSI / ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ (Φωτογραφία αρχείου)

Έκπληκτοι έμειναν οι πολίτες στη Θεσσαλονίκη που πήγαν σε στάση για να περιμένουν το λεωφορείο, όταν αντίκρισαν αντί για παγκάκι, τρεις παλιές καρέκλες τραπεζαρίας σε... vintage διάθεση.

Τα καθίσματα τοποθετήθηκαν από αγνώστους στη στάση του ΟΑΣΘ Γαλαξίας, στην οδό Σόλωνος κοντά στη Δελφών στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα voria.gr οι καρέκλες έχουν δεθεί με σχοινιά στο σίδερο.

Στις εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media δίπλα στις vintage καρέκλες, οι άγνωστοι τοποθέτησαν και μια απλή καρέκλα από ξύλο προφανώς για να μην μείνει όρθιος ένας τέταρτος επιβάτης.

Σημειώνεται, πάντως, τα σχόλια στα social media είναι επικριτικά με τους χρήστες να ζητούν να απομακρυνθούν άμεσα λόγω αισθητικής αλλά και με γνώμονα τις συνθήκες υγιεινής στη στάση.

Να σημειωθεί επίσης ότι με αφορμή περιστατικό κατά το οποίο το παγκάκι σε στάση στην Πλατεία Δημοκρατίας είχε τοποθετηθεί πίσω από το στέγαστρο, ο αντιδήμαρχος Τενχνικών Έργων Μάκης Κυριζίδης είχε εξηγήσει ότι, βάσει σχετικής υπουργικής απόφασης, πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένο ελάχιστο πλάτος πεζοδρομίου για να τοποθετηθεί στέγαστρο με κάθισμα. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει αυτό το πλάτος, τότε απομακρύνεται το κάθισμα προς διευκόλυνση της ελεύθερης κίνησης των πεζών και της ασφαλούς κυκλοφορίας ατόμων με ειδικές ανάγκες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ