ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία 17χρονου στη Μάνδρα: Τι κατέθεσε στις Αρχές ο αδελφός του θύματος

Δολοφονία 17χρονου στη Μάνδρα: Τι κατέθεσε στις Αρχές ο αδελφός του θύματος

Το «κουβάρι» γύρω από τις μυστηριώδεις συνθήκες υπό τις οποίες ο 17χρονος έχασε τη ζωή του σε στάνη στη θέση Λούτσα της Μάνδρας επιχειρεί να ξετυλίξει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 14χρονος αδελφός του θύματος και ο πατέρας του κατέθεσαν στους αστυνομικούς τα εξής:

Ο 17χρονος και ο 14χρονος αδερφός του ακολούθησαν χθες Πέμπτη το καθημερινό τους πρόγραμμα. Μετέβησαν περίπου στις 11:00 το πρωί στη στάνη της οικογένειας. Έκατσαν οι δυο τους εκεί για περίπου μία ώρα και στη συνέχεια, περίπου στις 12:00, έφυγαν για να βοσκήσουν τα ζώα. Ο ένας αδερφός πήρε τα πρόβατα, ο άλλος τα κατσίκια και οι δρόμοι τους χώρισαν, όπως συνέβαινε κάθε μέρα.

Το ραντεβού τους ήταν στις 4 το απόγευμα, όταν τελείωνε η βοσκή. Την ώρα εκείνη θα έβρισκαν τον πατέρα τους. Ο 14χρονος εμφανίστηκε κανονικά μετά τη βοσκή όχι όμως και ο 17χρονος αδερφός του, ο οποίος λίγη ώρα μετά εντοπίστηκε νεκρός με τραύμα από όπλο από περαστικό που ειδοποίησε την Αστυνομία.

Έπειτα από πολύωρη κατάθεση στη ΓΑΔΑ, ο αδελφός του θύματος και ο πατέρας του αποχώρησαν. Εν τω μεταξύ, κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών θα μεταβεί εκ νέου την Παρασκευή (04/11) στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρός ο 17χρονος για να πραγματοποιήσει αυτοψία.

Την ίδια ώρα, πάντως, οι έρευνες των Αρχών επικεντρώνονται στο στενό περιβάλλον του θύματος, καθώς φαίνεται πως το άτομο, που πυροβόλησε και σκότωσε των 17χρονο, γνώριζε τις κινήσεις του.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει μια θήκη που βρέθηκε στη στάνη της οικογένειας από τη Μάνδρα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για θήκη καραμπίνας ή όχι.

Το στοιχείο αυτό θεωρείται κρίσιμο για την εξέλιξη της έρευνας για τη δολοφονία του 17χρονου στη θέση Λούτσα, υπό μυστηριώδεις συνθήκες. Το θύμα πυροβολήθηκε με καραμπίνα μία φορά στο κεφάλι, με το θανάσιμο τραύμα να είναι διαμπερές. Στο σημείο, ωστόσο, βρέθηκαν δύο κάλυκες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ