ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στη Mάνδρα: Ανέλαβε την ευθύνη ο 14χρονος αδελφός του θύματος

Έγκλημα στη Mάνδρα: Ανέλαβε την ευθύνη ο 14χρονος αδελφός του θύματος
Oι αστυνομικοί διαπίστωσαν κενά και αντιφάσεις στα όσα κατέθεσε ο 14χρονος στη ΓΑΔΑ INTIME NEWS (Φωτογραφία αρχείου)

Την ευθύνη για τον πυροβολισμό και τον θάνατο του 17χρονου στη Μάνδρα Αττικής ανέλαβε ο 14χρονος αδελφός του κατά την κατάθεση που έδωσε στο Ανθρωποκτονιών.

Ο 14χρονος υποστήριξε ότι ο ίδιος προκάλεσε το ατύχημα με την καραμπίνα.

Νωρίτερα, ο αδελφός του θύματος, σε πρώτη συζήτηση με τον δικηγόρο, χωρίς να έχει καταθέσει στο Ανθρωποκτονιών φέρεται να απέδωσε τον θάνατο του 17χρονου αδερφού του σε ατύχημα κατά τη διάρκεια του κυνηγιού αγριογούρουνου.

Συγκεκριμένα ότι γνώριζαν που είχε το μονόκαννο κυνηγετικό όπλο ο πατέρας τους. Το πήραν και όταν εντόπισαν το αγριογούρουνο, εκείνο ξεμάκραινε με τον 17χρονο να δίνει το όπλο στον 14χρονο προκειμένου να το κυνηγήσει και να φέρει πίσω το αγριογούρουνο. Κατά τη διάρκεια που του έδινε το όπλο εκείνο εκπυρσοκρότησε και βρήκε τον 17χρονο στο κεφάλι.

Νωρίτερα, ο 14χρονος βρέθηκε στο σημείο της δολοφονίας προκειμένου να γίνει αναπαράσταση, ενώ ο πατέρας του εξεταζόταν.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, εναντίον του πατέρα θα ασκηθεί δίωξη για παράβαση του νόμου περί όπλων και παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Υπάρχουν κάποια κενά στους ισχυρισμούς του 14χρονου, γι' αυτό τον πήγαν στο σημείο της δολοφονίας, για να δείξει πώς έγινε και πού πέταξε το όπλο.

Οι αστυνομικοί δεν βρήκαν το όπλο στο πρώτο στάδιο αυτοψίας και εκτιμούν ότι το όπλο απορρίφθηκε πρόχειρα εκεί αργότερα.

Επίσης αναμένεται το Σάββατο η νεκροψία-νεκροτομή, προκειμένου να καθοριστεί η απόσταση από την οποία έχει βληθεί το θύμα, όπως και το ύψος, καθώς ο 14χρονος έχει μικρό ύψος και σωματοδομή. Δεν αποκλείουν, δηλαδή, η ανθρωποκτονία να έχει γίνει από άλλο άτομο, και πήρε την ευθύνη ο 14χρονος, που μπορεί να έχει μικρότερες νομικές συνέπειες.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του CNN Greece, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν κενά στα όσα είχε καταθέσει νωρίτερα ο 14χρονος, προσερχόμενος στη ΓΑΔΑ.

Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είμαστε ένα βήμα πριν από τη διαλεύκανση της υπόθεσης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ