ΕΛΛΑΔΑ

Στα άκρα η Άγκυρα: Τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε Παραολυμπιονίκη κολυμβητή ανοιχτά της Ρόδου

Στα άκρα η Άγκυρα: Τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε Παραολυμπιονίκη κολυμβητή ανοιχτά της Ρόδου
Τουρκική ακταιωρός παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα και για αρκετά μίλια ακολουθούσε τον παραολυμπιονίκη ΕUROKINISSI (φωτογραφία αρχείου)

Ξεπέρασε κάθε όριο η Άγκυρα η οποία παραβιάζοντας τα ελληνικά χωρικά ύδατα, παρενόχλησε ακόμα και τον Παραολυμπιονίκη Χαράλαμπο Ταϊγανίδη που κολυμπούσε ανοιχτά της Ρόδου

Συγκεκριμένα, τουρκική ακταιωρός κινήθηκε ριψοκίνδυνα κοντά στον Έλληνα Παραολυμπιονίκη ενώ κολυμπούσε ανοιχτά της Ρόδου για να εκπληρώσει το τάμα τουκαι να φθάσει κολυμπώντας στην ιερά μονή Πανορμίτη της Σύμης.

Η τουρκική ακταιωρός, σύμφωνα με το OPEN, παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα και για αρκετά μίλια ακολουθούσε τον Παραολυμπιονίκη.

Ο αθλητής έθεσε ως στόχο να διανύσει τα 25 μίλια, προκειμένου να παραδώσει το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Μεξικό, στον Αρχάγγελο Μιχαήλ της Σύμης.

Ο παραολυμπιονίκης της κολύμβησης ξεκίνησε το ταξίδι του στη Σύμη λίγο μετά τις 7 το πρωί, ενώ στο πλευρό του βρισκόταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Καπελλάκης και ο χρυσός Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας.

Ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης, στα 41 του χρόνια εκπληρώνει το τάμα του, φτάνοντας στις 5.10 στην Ιερά Μονή Ταξιάρχη Μιχαήλ του Πανορμίτου και έγινε δεκτός με επευφημίες και χειροκροτήματα από τους προσκυνητές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ