ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Απέσπασαν χιλιάδες ευρώ από ηλικιωμένους - Δύο συλλήψεις

Θεσσαλονίκη: Απέσπασαν χιλιάδες ευρώ από ηλικιωμένους - Δύο συλλήψεις
Στη σύλληψη δύο ατόμων που εμπλέκονται σε περιπτώσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων προχώρησε η Αστυνομία INTIME/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ (Φωτογραφία Αρχείου)

Στη σύλληψη δύο ατόμων που εμπλέκονται σε περιπτώσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων προχώρησαν έπειτα από συντονισμένες ενέργειες, αστυνομικοί της Διεύθυνσης 'Αμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Παρασκευής, 4 Νοεμβρίου, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., συνέλαβαν έναν 28χρονο για απάτη σε βάρος μιας ηλικιωμένης στην περιοχή Χαριλάου.

Όπως έγινε γνωστό, ο προαναφερόμενος πλησίασε την 84χρονη γυναίκα και με το πρόσχημα ότι είναι υπάλληλος συνεργείου και επισκεύασε το αυτοκίνητο του ανιψιού της, της ζήτησε το χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ. Για να γίνει πιστευτός έδωσε στην ηλικιωμένη το κινητό του, προκειμένου να μιλήσει με άγνωστο άνδρα, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είναι ο ανιψιός της.

Στη συνέχεια, μετέβησαν με αυτοκίνητο σε υποκατάστημα τράπεζας στην ίδια περιοχή, όπου η 84χρονη πραγματοποίησε χρηματικές αναλήψεις και παρέδωσε στον 28χρονο το χρηματικό ποσό των 1.100 ευρώ.

Στη δεύτερη περίπτωση, αστυνομικοί της ίδιας Υπηρεσίας, συνέλαβαν την ίδια ημέρα στην περιοχή της Καλαμαριάς, έναν 33χρονο, ο οποίος από τις αρχές του έτους, μαζί με έναν συνεργό του, επισκέπτονταν την οικία ενός 85χρονου, όπου διαμένει με τη σύζυγό του και εκμεταλλευόμενοι τα προβλήματα υγείας τους κατάφεραν να τους αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ, με το πρόσχημα ότι τους οφείλει διάφορα χρηματικά ποσά.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ