ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ CNN Greece: Γιατί η Αθήνα έχει ακόμα τουρίστες;

Ρεπορτάζ CNN Greece: Γιατί η Αθήνα έχει ακόμα τουρίστες;
Μικρά και μεγάλα γκρουπ ανεβοκατεβαίνουν στην Ακρόπολη, κρουαζιέρες εξακολουθούν να κάνουν στάση στη χώρα μας και τουρίστες ιδίως από πιο βόρειες χώρες επισκέπτονται τις αμμουδιές CNN Greece/ Αλέξανδρος Γαστεράτος

Ο Νοέμβριος προχωρά και με εξαίρεση την κακοκαιρία «EVA», ο υδράργυρος δεν λέει να κατρακυλήσει σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, όπως άλλες χρονιές.

Η ζέστη λοιπόν παραμένει και με μια βόλτα στο ιστορικό κέντρο της πόλης, θα παρατηρήσει κανείς ότι παραμένουν και οι τουρίστες. Μικρά και μεγάλα γκρουπ ανεβοκατεβαίνουν στην Ακρόπολη, κρουαζιέρες εξακολουθούν να κάνουν στάση στη χώρα μας και τουρίστες ιδίως από πιο βόρειες χώρες επισκέπτονται τις αμμουδιές. Εφόσον όμως η Ελλάδα μέχρι τώρα ήταν ένας καλοκαιρινός προορισμός, γιατί οι ξένοι επισκέπτες διαλέγουν αυτή την περίοδο του χρόνου για διακοπές στην ελληνική πρωτεύουσα;

Η Ντέινα είναι από τη Σαμόα αλλά ζει μόνιμα στην Αυστραλία. Ήρθε στην Ελλάδα για διακοπές διότι ήθελε να γιορτάσει τα 30α γενέθλιά της στην ελληνική πρωτεύουσα, ένα μέρος όπου πάντα ήθελε να επισκεφτεί όπως μας είπε. Εκτός από την Αθήνα επισκέφτηκε για λίγες μέρες και τη Σαντορίνη. Αυτό που της άρεσε ήταν ότι ο καιρός «είναι ακόμα υπέροχος», όπως είπε παρά το γεγονός ότι βαδίζουμε στον δεύτερο φθινοπωρινό μήνα.

Πηγή: CNN Greece/ Αλέξανδρος Γαστεράτος

Ο Άλεξ ήρθε με την οικογένειά του στην Αθήνα από τη Γαλλία στα πλαίσια μιας κρουαζιέρας. Πριν από την Αθήνα έκανε μια στάση και στη Μύκονο. Διάλεξε τη συγκεκριμένη περίοδο, καθώς όπως είπε «οι τιμές είναι πράγματι χαμηλότερες» απ’ ότι το καλοκαίρι και η πόλη έχει λιγότερους τουρίστες, κάτι που του άρεσε ιδιαίτερα.

Πηγή: CNN Greece/ Αλέξανδρος Γαστεράτος

Ο Ιβάν Σεμέδο ζει στην Ολλανδία. Ήρθε στην Αθήνα για να επισκεφτεί τον ξάδερφό του - τον γνωστό ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού - και να παρακολουθήσει τον αγώνα του με τη γαλλική ομάδα Νάντ. «Δυστυχώς έχασαν», σχολίασε. Κανόνισε να έρθει στην Αθήνα συνολικά για 5 ημέρες. Δεν ήθελε να περάσει τον χρόνο του εδώ το καλοκαίρι, καθώς είναι «πιο τουριστική περίοδος», σημείωσε. «Ήθελα να ζήσω περισσότερο σαν ντόπιος, όπως οι άνθρωποι εδώ», μας είπε. Πρόσθεσε ακόμα ότι «ήθελα να δω την πραγματική κουλτούρα της Ελλάδας, όχι την τουριστική βερσιόν της».

Πηγή: CNN Greece/ Αλέξανδρος Γαστεράτος

Η Φραντζέσκα και ο Τζο είναι από την Οξφόρδη και ταξιδεύουν εδώ και μερικούς μήνες και η στάση στην Αθήνα βόλευε περισσότερο το πρόγραμμά τους αν πραγματοποιούταν αυτή την περίοδο του χρόνου. Δεν είχαν αντιληφθεί εξ αρχής ότι η επίσκεψη στη χώρα μας αυτή την περίοδο του χρόνου έχει αρκετά οφέλη, όπως χαμηλότερες τιμές, λιγότερους τουρίστες και λιγότερη ζέστη από τους καλοκαιρινούς καύσωνες, ωστόσο αυτά ήταν πράγματα που εντόπισαν όταν έφτασαν και περιηγήθηκαν στην Αθήνα. «Ήταν ένα ευχάριστο ‘ατύχημα’», είπε γελώντας ο Τζο.

Πηγή: CNN Greece/ Αλέξανδρος Γαστεράτος

Για τον Μάικλ από το Βερολίνο δεν έπαιξαν κανένα ρόλο παράγοντες όπως οι χαμηλότερες τιμές ή οι λιγότεροι τουρίστες. Έχει έρθει αρκετές φορές στην Αθήνα και την λατρεύει όπως και να είναι. «Αν έρθω το καλοκαίρι απλά θα αποφύγω την Ακρόπολη, θα κάνω άλλα πράγματα στην Αθήνα», μας είπε. Οι τιμές βέβαια παρατήρησε ότι είναι λίγο αυξημένες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Πηγή: CNN Greece/ Αλέξανδρος Γαστεράτος

Για τον Λίο που ήρθε επίσης από τη Γερμανία, βασικός παράγοντας επίσκεψης της χώρας μα τον Νοέμβριο, ήταν πως ήθελε για λίγες μέρες να ξεφύγει από τον καιρό της Γερμανίας και να απολαύσει τον Αθηναϊκό ήλιο. «Είμαστε εδώ δύο εβδομάδες και έχουμε δύο εβδομάδες ήλιο», είπε προσθέτωντας πως «η θάλασσα δεν είναι ακόμα τόσο κρύα οπότε ακόμα μπορούμε να πάμε για μπάνιο. Ίσως το καλοκαίρι παραείναι ζεστό στην Ελλάδα», σημείωσε εξηγώντας τον λόγο που ήρθε το Φθινόπωρο στη χώρα μας.

Πηγή: CNN Greece/ Αλέξανδρος Γαστεράτος

Η Κίλιαν, η Άνσελ και η Τζέισυ πήραν το πτυχίο τους από το πανεπιστήμιο στην Καλιφόρνια και αποφάσισαν να το γιορτάσουν με μια δεκαήμερη επίσκεψη στη χώρα μας. εκτός από την αθήνα βρέθηκαν ακόμα στη Πάρο και την Ίο. Βασικός παράγοντας ήταν ότι αυτή την περίοδο η Αθήνα έχει λιγότερους τουρίστες.

Πηγή: CNN Greece/ Αλέξανδρος Γαστεράτος

Φαίνεται πως κατά κάποιον τρόπο αυτή η εποχή προσφέρεται για να γνωρίσει κανείς μια πιο αυθεντική πλευρά της χώρας ή τουλάχιστον έτσι πιστεύουν οι ξένοι επισκέπτες. Οι περισσότεροι θέλουν να αποφύγουν τις τεράστιες ουρές, την συχνά ασφυκτική πολυκοσμία του καλοκαιριού αλλά και τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Οι τουρίστες του Φθινοπώρου μοιάζουν να είναι πιο κατατοπισμένοι σε σχέση με το τί θέλουν να δουν και να κάνουν στην χώρα μας. Αποφεύγουν τα ξέφρενα πάρτι, τα beach bars, την «all inclusive» λογική και κάνουν μια βαθιά βουτιά στην ελληνική κουλτούρα. Τους ενδιαφέρει περισσότερο το ντόπιο στοιχείο, το πως ζουν εδώ οι άνθρωποι, με τα θετικά και τα αρνητικά τους. Κυνηγούν δηλαδή μια άλλη αυθεντικότητα από αυτή που βρίσκουν στα μαγαζάκια με τα κινέζικα σουβενίρ το καλοκαίρι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ