ΕΛΛΑΔΑ

Τζιτζικώστας: Αστειότητες οι ισχυρισμοί των τουρκικών Αρχών

Τζιτζικώστας: Αστειότητες οι ισχυρισμοί των τουρκικών Αρχών
«Εμείς, ως περιφέρειες και ως δήμοι, είμαστε εδώ για να λειτουργούμε ως γέφυρες μεταξύ των λαών. Να χτίζουμε συνεργασίες προς όφελος των πολιτών» είπε ο κ. Τζιτζικώστας ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME - Φωτογραφία αρχείου

«Αστειότητες» χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς των τουρκικών Αρχών ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας σε δημοσιογράφους για τα όσα διαδραματίστηκαν στην Τουρκία χθες, Σάββατο 5/11.

«Αυτά είναι αστειότητες. Οι τουρκικές αρχές, ήλεγξαν την ταυτότητά μου, το διαβατήριό μου αλλά και όλα μου τα διπλωματικά, ευρωπαϊκά έγγραφα» είπε ο ίδιος, σχολιάζοντας τα περί απαγόρευσης εισόδου του στη χώρα λόγω τεχνικού προβλήματος.

Όπως μεταδίδει το GRTimes.gr, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε πως:

«Εμείς, ως περιφέρειες και ως δήμοι, είμαστε εδώ για να λειτουργούμε ως γέφυρες μεταξύ των λαών. Να χτίζουμε συνεργασίες προς όφελος των πολιτών».

Την ίδια ώρα, όπως εξήγησε, από την ώρα του εξονυχιστικού ελέγχου μέχρι τη στιγμή που του ανακοινώθηκε ότι ήρθη η απαγόρευση εισόδου του στην Τουρκία, μεσολάβησαν έξι με επτά ώρες.

Παράλληλα, διευκρίνισε πως δεν του δόθηκε καμία εξήγηση για το λόγο για τον οποίο κρατείτο από τις τουρκικές Αρχές.

Όπως επεσήμανε, περίμενε αρκετές ώρες σε γραφείο του τελωνείου του λιμανιού της Σμύρνης, καθώς μετέβη στην περιοχή με το πλοίο που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με την τουρκική πόλη.

«Όταν είμαστε αποστολή στο εξωτερικό, εκπροσωπούμε όλους τους Έλληνες» ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας, και συμπλήρωσε:

«Δεν θα δεχτώ ποτέ καμία προσβολή σε βάρος οποιουδήποτε Έλληνα, γιατί για εμένα η αξιοπρέπεια όλων των Ελλήνων είναι αδιαπραγμάτευτη».

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ευχαρίστησε, επίσης, την κυβέρνηση αλλά και όλα τα πολιτικά κόμματα, που στάθηκαν στο πλευρό του.

«Όταν μου ανακοίνωσαν οι τουρκικές αρχές ότι υπάρχει απαγόρευση εισόδου μου στην Τουρκία, αποφάσισα να φύγω και αναζητούσα από την πρώτη στιγμή τρόπους για να αποχωρήσω. Σε κάθε περίπτωση όμως, το γνώριζα, ότι όταν ήρθε πια η άρση του απαγορευτικού, εγώ επέμενα στην άποψή μου ότι θα αποχωρήσω από την Τουρκία κι ότι θα επιστρέψω στην Ελλάδα, το συντομότερο δυνατόν» ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας.

Καταδικάζει το ΕΛΚ την πρόκληση της Τουρκίας

«Αδικαιολόγητη πρόκληση» χαρακτηρίζει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα την απαγόρευση εισόδου από την Τουρκία στον Α'Αντιπρόεδρο της Επιτροπής των Περιφερειών της ΕΕ και Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

«Το EΛΚ καταδικάζει αυτή την αδικαιολόγητη πρόκληση» επισημαίνει το ΕΛΚ με ανάρτησή του στο τουίτερ και συνεχίζει αναφέροντας τα εξής:

«Ενώ φαινομενικά τηρεί τις αξίες της ΕΕ ως υποψήφια προς ένταξη χώρα, η Τουρκία κράτησε εχθές και απαγόρευσε την είσοδο στον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής των Περιφερειών της ΕΕ, Απόστολο Τζιτζικώστα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ