ΕΛΛΑΔΑ

Τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε Έλληνα Παραολυμπιονίκη μεταξύ Ρόδου και Σύμης

Τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε Έλληνα Παραολυμπιονίκη μεταξύ Ρόδου και Σύμης
Τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε τον Έλληνα Παραολυμπιονίκη Χαράλαμπο Ταϊγανίδη, που κολυμπούσε τα 25 μίλια από τη Ρόδο προς τη Σύμη ΑΠΕ/ΜΠΕ

Τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε τον Έλληνα Παραολυμπιονίκη Χαράλαμπο Ταϊγανίδη, που κολυμπούσε 25 μίλια από τη Ρόδο προς τη Σύμη.

Το περιστατικό σημειώθηκε ανοιχτά της Ρόδου όταν η τουρκική ακταιωρός παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα και για λίγα μίλια ακολουθούσε τον Παραολυμπιονίκη.

Ο αθλητής έθεσε ως στόχο να διανύσει τα 25 μίλια, προκειμένου να εκπληρώσει το τάμα του και να παραδώσει το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Μεξικό, στον Αρχάγγελο Μιχαήλ της Σύμης.

Ο Παραολυμπιονίκης Χαράλαμπος Ταϊγανίδης από το 2004 έως το 2021, έχει κερδίσει 10 παραολυμπιακά μετάλλια και 12 παγκόσμιους τίτλους.

Ο ίδιος μιλώντας στο MEGA αναφέρθηκε στο περιστατικό λέγοντας πως:

«Ήταν ένα εγχείρημα που θέλαμε να περάσουμε κάποια μηνύματα στη νεολαία και συγχρόνως ήταν ένα τάμα προς τον Πανορμίτη, για να ξεπεράσω και να αντιμετωπίσω τους φόβους μου. Μπορεί να είμαι ένας καλός αθλητής και να έχω φέρει διακρίσεις στη χώρα μου στους αγωνιστικούς χώρους της πισίνας, κάθε φορά όμως που έμπαινα στη θάλασσα ο φόβος ήταν εκεί και μου “έκοβε” τα πόδια».

Σύνέχισε λέγοντας ότι «στις 4 του μήνα από τις Κάτω Πέτρες ξεκινήσαμε στις 7 το πρωί από τις Κάτω Πέτρες και φτάσαμε στον Πανορμίτη στη Σύμη, στις 5 το απόγευμα. Πρόκειται για μία απόσταση 25 μίλια, η οποία γίνεται για πρώτη φορά στον κόσμο από αθλητή με αναπηρία και παραδώσαμε το χρυσό μετάλλιο που κέρδισα στο Μεξικό στον Αρχάγγελο Μιχαήλ της Σύμης. Στο σκάφος είχαμε πολύ κόσμο, συνοδευόμασταν από 5 σκάφη. Η ομάδα που είχα ήταν πολύ δυνατή σε όλη τη διάρκεια», πρόσθεσε.

Για το περιστατικό με την τουρκική ακταιωρό τόνισε πως, «εγώ ουσιαστικά δεν κατάλαβα τίποτα. Το μόνο που άκουσα από την ομάδα μου, είναι ότι έρχεται μάλλον ένα τουρκικό λιμενικό. Όταν το άκουσα φοβήθηκα, άλλο ο φόβος άλλο η ενόχληση, φοβήθηκα γιατί δεν ήξερα τι θα γίνει».

Ο αντιπρόεδρος του κολυμβητικού ομίλου «Ιππόκαμπος», Τόνυ Πολεζέλ ήταν εκείνος που κατέγραψε το περιστατικό.

«Ο Μπάμπης εκείνη την ώρα είχε σταματήσει να κάνει έναν ανεφοδιασμό με ηλεκτρολύτες. Εκείνη την ώρα βλέπουμε στα αριστερά μας να πλησιάζει πάρα πολύ αργά η τουρκική ακταιωρός και δεν ξέραμε τι θα συμβεί. Ήμασταν πάρα πολλά σκάφη, πλησίασαν το σκάφος που ήταν ο πρόεδρος της οργανωτικής, ο Κάλλιστος Διακογεωργίου, στο οποίο σκάφος ήταν πάνω ο Πύρρος Δήμας, η Αφροδίτη Σκαφίδα, και η οικογένεια του Μπάμπη. Μέχρι εκείνη την ώρα δεν γνωρίζαμε τι θα γίνει. Είπα στον Μπάμπη να συνεχίσει να κολυμπάει σαν να μην συμβαίνει τίποτα, και είναι 50 – 50 όλα», είπε αρχικά.

Από εκεί και πέρα κάτι συζήτησαν μεταξύ τους, το σκάφος της οργανωτικής και το τουρκικό και το μόνο που έκαναν είναι να μας ακολουθήσουν για μισή ώρα, ήταν ακριβώς πίσω από το δικό μας σκάφος, σε μία απόσταση περίπου 100 μέτρα», συμπλήρωσε ο κ. Πολεζέλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ