ΕΛΛΑΔΑ

Ανοιχτή συζήτηση με θέμα «φωτορεπορτάζ και Διαδίκτυο» - Μιλούν 4 φωτορεπόρτερ

Ανοιχτή συζήτηση με θέμα «φωτορεπορτάζ και Διαδίκτυο» - Μιλούν 4 φωτορεπόρτερ
Οι τέσσερις φωτορεπόρτερ που θα μιλήσουν στην εκδήλωση Athens Photo World

Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τέσσερις από τους πιο ενεργούς φωτορεπόρτερ των δημοφιλών διαδικτυακών ειδησεογραφικών ιστοσελίδων του Ελληνικού διαδικτύου, θα γίνει σήμερα, Δευτέρα (7/11) στις 19:00 στο Αμφιθέατρο Άλκης Αργυριάδης στο Εθνικό Και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο Λευτέρης Παρτσάλης (www.cnn.gr), ο Νίκος Χριστοφάκης (www.newsbomb.gr) και ο Γιάννης Κέμμος (www.newsbeast.gr) και ο William Faithful (www.protothema.gr ), θα ανταλλάξουν απόψεις, ιδέες, εμπειρίες και προβληματισμούς με τον επιμελητή του Athens Photo World Γιάννη Κολεσίδη.

Την εκδήλωση διοργανώνει το Athens Photo World με τη συνεργασία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ποιες είναι οι προκλήσεις για έναν φωτορεπόρτερ στην Ελλάδα σήμερα;

Τί ζητούν τα ΜΜΕ;

Τί ζητάει το κοινό;

Πώς ο φωτογράφος ισορροπεί μεταξύ του προσωπικού δημιουργικού του στίγματος και της εικόνας που θα τραβήξει τα περισσότερα κλικ;

Αυτά και άλλα πολλά στη συζήτηση που θα γίνει στο Αμφιθέατρο Άλκης Αργυριάδης στο Εθνικό Και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στις 19:00

Λίγα λόγια για τους τέσσερις φωτορεπόρτερ

Ο Λευτέρης Παρτσάλης είναι επαγγελματίας φωτορεπόρτερ. Ξεκίνησε από το ταξιδιωτικό φωτορεπορτάζ στο περιοδικό Icons Travellers το 2010. Έχει συνεργαστεί με τα γραφεία τύπου των Υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας από το 2013 μέχρι το 2015. Καλύπτει ρεπορτάζ για το CNN Greece το Κινέζικο Πρακτορείο Xinhua ενώ συνεργάζεται και με άλλα διεθνή και εγχώρια πρακτορεία και περιοδικά. Το 2012 κάλυψε τα γεγονότα που προκάλεσε η οικονομική κρίση ενώ το 2015 με 2017 το προσφυγικό σε Λέσβο Αθήνα, Ειδομένη, Έβρο και στις εμπόλεμες περιοχές του Ιράκ (Μοσούλη). Δεκάδες είναι οι αποστολές που πραγματοποίησε για σημαντικά θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα εντός και εκτός Ελλάδας.

Ο Νίκος Χριστοφάκης έχοντας μεγάλη εμπειρία στο τεχνικό κομμάτι των media μπήκε δυναμικά στη δημοσιογραφία το 2010 ως ελεύθερος επαγγελματίας (freelancer) φωτορεπόρτερ, συνεργαζόμενος με ενημερωτικές ιστοσελίδες όπως το Vice, το Protagon και το CNN. Το 2014 του απονεμήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θέμα «Εικόνες κρίσης στην Ευρώπη». Συνεργάστηκε για πολλά χρόνια με την ενημερωτική ιστοσελίδα zougla.gr ως φωτορεπόρτερ και εικονολήπτης, καλύπτοντας θέματα επικαιρότητας, ενώ αναλάμβανε και ειδικά θέματα.

Έχει πραγματοποιήσει πολλές αποστολές στην Ελλάδα, όπως και στην Παλαιστίνη το 2015.

Το 2017 διακρίθηκε με την προβολή των φωτογραφιών του στην έκθεση του ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης» με θέμα «Πόλις, Ροές, Εντάσεις και Ώσμωση», ενώ έναν χρόνο νωρίτερα έλαβε το χρυσό βραβείο στα Digital Media Awards στην κατηγορία «Integrated Reporting» για το οδοιπορικό στο οποίο είχε συμμετάσχει με το CNN Greece, καλύπτοντας τις προσφυγικές ροές στα Βαλκάνια, από την Ειδομένη μέχρι την Γερμανία. Από φέτος (2022) εργάζεται στο newsbomb.gr

Ο Γιάννης Κέμμος ξεκίνησε να εργάζεται ως δημοσιογράφος για την εφημερίδα «Αθηναική» αμέσως μετά τις σπουδές του μέχρι και τα μέσα του 2000. Η πορεία του περνάει μέσα από την εφημερίδα «Espresso» καθώς και από περιοδικά αυτοκινήτου όπως το «Auto Motor und Sport», «Car Week» και άλλα. Το 2010 ξεκίνησε να εργάζεται στο «Newsbeast.gr» και στο «News.gr» όπου συνεχίζει ως σήμερα. Το φωτογραφικό λεύκωμα με τίτλο «Η Ελλάδα της Κρίσης σε 100+ Φωτογραφίες 2010-2013» που εκδόθηκε το 2014 δημιουργήθηκε με φωτογραφικό υλικό του Γιάννη Κέμμου και του δημοσιογράφου Μιχάλη Τεζάρη.

Ο William Faithful εργάζεται ως φωτορεπόρτερ καλύπτοντας πληθώρα θεμάτων στον Ελληνικό ημερήσιο και περιοδικό τύπο από τον Νοέμβριο του 2001 έως και σήμερα. Από τον Νοέμβριο του 2001 έως τον Οκτώβριο του 2012 εργάστηκε στην εφημερίδα Espresso ενώ συνεργαζόταν και με άλλα έντυπα του ίδιου ομίλου όπως η οικονομική εφημερίδα Ισοτιμία και τα περιοδικά Olive, Jolie, Top Scorer, L'Officiel κ.α. Το 2011 επιλέχθηκε από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας-HCP να συμμετάσχει στην ομαδική έκθεση των Νέων Ελλήνων Φωτογράφων της Χρονιάς στο Athens Photo Festival και στην 15η Μπιενάλε Μεσογείου. Από τον Νοέμβριο του 2012 έως και σήμερα εργάζεται στην Κυριακάτικη εφημερίδα Πρώτο Θέμα και την ιστοσελίδα protothema.gr, και απασχολείται παράλληλα και με τα υπόλοιπα έντυπα του εκδοτικού ομίλου και τις ηλεκτρονικές τους εκδόσεις όπως το Marie Claire, Gala, Olive, Ygeia mou, Big Fish, Thema People κ.α.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ