ΕΛΛΑΔΑ

Μάνδρα – Συνήγορος 14χρονου: «Από λάθος ο θάνατος του 17χρονου»

Μάνδρα – Συνήγορος 14χρονου: «Από λάθος ο θάνατος του 17χρονου»
Ο 14χρονος αναμένεται να απολογηθεί την Τρίτη INTIME/ ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

«Ο θάνατος του 17χρονου προκλήθηκε από λάθος και αυτό θα αποδειχθεί», ανέφερε ο συνήγορος του 14χρονου που σκότωσε τον 17χρονο αδελφό του, στην Μάνδρα.

Υπενθυμίζεται ότι η κατηγορία που έχει απαγγελθεί στον 14χρονο αδελφοκτόνο, είναι για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο. Σύμφωνα με τον συνήγορό του, Ιωάννη Βέρρα, ο οποίος μίλησε στον ΑΝΤ1, είπε ότι το θύμα είχε βρει το κρυμμένο από τον πατέρα τους, σε σεντούκι, όπλο, καθώς και το φυσίγγι με σκάγια για κυνήγι αγριογούρουνου, με το οποίο δέχθηκε τον μοιραίο πυροβολισμό.

Ο κ. Βέρρας εμφανίστηκε κάθετος ότι ο πατέρας δεν είχε αφήσει οπουδήποτε στο μαντρί τους σφαίρες ή φυσίγγια για το όπλο.

Όπως υποστήριξε ο συνήγορος του 14χρονου, τα δύο αδέρφια πήραν μαζί τους το όπλο και τα φυσίγγια και ξεκίνησαν για το σημείο που ήταν το κοπάδι. Εκεί εντόπισαν ένα γουρούνι με αποτέλεσμα ο 17χρονος πήγε να το τρομάξει για να μετακινηθεί από την θέση του, κατευθύνοντάς το σε σημείο που θα μπορούσε να το σημαδέψει ο 14χρονος. Έτσι συνέβη το κακό, κατά τον κ. Βέρρα.

Ο 14χρονος ζήτησε και απαίτησε να απολογηθεί άμεσα για όλα όσα είχαν συμβεί, αλλά δυστυχώς δεν εισακούστηκε και δόθηκε προθεσμία για την Τρίτη και έως τότε είναι στην ΓΑΔΑ, ανέφερε ο συνήγορος του αδελφοκτόνου.

Τέλος, ερωτηθεί για τις καταγγελίες που είχαν γίνει στο παρελθόν με αναφορές για κακομεταχείριση των παιδιών και άλλα προβλήματα στην οικογένεια, απάντησε πως από πολλούς ελέγχους που έγιναν από κοινωνικές υπηρεσίες ουδέποτε προέκυψε το παραμικρό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ